El Pais για Μεϊμαράκη: Ο άνθρωπος που ανέστησε τη ΝΔ

11:39 15/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Ως έναν «καθημερινό, συνηθισμένο άνθρωπο» περιγράφει τον Βαγέλλη Μεϊμαράκη η ισπανική εφημερίδα El Pais, θέλοντας να σκιαγραφήσει το προφίλ του προέδρου της ΝΔ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχουμε να κάνουμε με έναν πολιτικό που ανέστησε τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα

προερχόταν από δύο άσχημα αποτελέσματα (εκλογές Ιανουαρίου και δημοψήφισμα) και στο εσωτερικό του υπήρχαν ρωγμές μεταξύ των «οικογενειών», ενώ ανέλαβε το δύσκολο έργο αμέσως μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.

«Η ηγεσία του Μεϊμαράκη ήταν ένας ουσιαστικός λόγος για την αναγέννηση των συντηρητικών, αν και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τα δικά του προτερήματα όσο με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δυνάμεις. Στην πρόθεση ψήφου, οι ψηφοφόροι δίνουν στη ΝΔ ένα ποσοστό κοντά στο 26% – ό,τι, περίπου, είχε λάβει και στις εκλογές του Ιανουαρίου», αναφέρει συγκεκριμένα.

Ωστόσο, ο βετεράνος πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας που εντάχθηκε στο κόμμα το 1974, δεν είναι αυτό που ονομάζουμε «βαρόνος». Ακόμη κι έτσι, όμως, διαθέτει «ειδικό βάρος» και γίνεται σεβαστός. Από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία του κόμματος δεν έχει υποπέσει σε κάποιο σοβαρό λάθος, ενώ συχνά απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο διαλεκτικό τόνο, σημειώνει το άρθρο.

Αυτή τη στιγμή η δημοφιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτή του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που δεν είναι απλό, αν σκεφτεί κανείς πόσο δημοφιλής ήταν προ καιρού ο πρώην πρωθυπουργός.

Τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει για την αυτοδυναμία, ο Μεϊμαράκης συζητάει για συνένωση όλων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της Ελλάδας, ακόμη και με παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τεχνοκρατών. Πολλοί αναλυτές αναφέρουν πως, ίσως, αυτό να είναι το μοναδικό λάθος που έχει κάνει ως τώρα.

«Για πολλούς είναι βαρετός, για άλλους αρκετά παλαιοκομματικός για να κυβερνήσει, ενώ για τους αντιπάλους του είναι ένας λύκος που ντύθηκε… κεντρώο πρόβατο. Ωστόσο, ο άγνωστος Μεϊμαράκης θα αποκαλυφθεί την επομένη των εκλογών όταν θα κληθεί να συμμαχήσει με κάποιον παρτενέρ που προηγουμένως δεν θα μπορούσε να φανταστεί» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα