Βενεζουέλα: Δολοφόνησαν πολιτικό της αντιπολίτευσης

23:21 26/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Αυξάνεται ακόμα περισσότερο η ένταση στη Βενεζουέλα μετά τη δολοφονία τοπικού ηγέτη της αντιπολίτευσης, η οποία ελπίζει ότι στις 6 Δεκεμβρίου θα καταφέρει να ανακτήσει μετά από 16 χρόνια την πλειοψηφία στη Βουλή από τους υποστηρικτές του τσαβισμού.

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης, ο Λουίς Μανουέλ Ντίας, γενικός γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Δημοκρατική Δράση έπεσε νεκρός από σφαίρες ενώ βρισκόταν στο βήμα

στο πλευρό της Λιλιάν Τιντόρι, της συζύγου του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες, που βρίσκεται στη φυλακή.

Βουλευτής του κόμματος Δημοκρατική Δράση κατήγγειλε μέσω Twitter ότι «ένοπλες συμμορίες» που συνδέονται με το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα (PSUV), διέπραξαν την επίθεση.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, του απάντησε λέγοντας ότι «η έρευνα της σήμανσης και οι μαρτυρικές καταθέσεις που συγκεντρώθηκαν από πρόσωπα που βρίσκονταν εκεί δείχνουν ήδη ότι αυτό είναι εντελώς ψευδές και ότι αυτή είναι μια αψήφιστη κατηγορία». Για τον Μαδούρο, η δολοφονία μάλλον οφείλεται σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες».
Η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Δεκεμβρίου χαρακτηρίζεται ιστορική από την αντιπολίτευση, που θεωρείται το φαβορί. Η οικονομική κρίση στη χώρα έχει οδηγήσει σε αλματωδώς αυξανόμενο πληθωρισμό και έλλειψη βασικών καταναλωτικών ειδών. Περίπου το 50% των οικογενειών ζουν στο όριο της φτώχειας.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν στην αντιπολίτευση προβάδισμα που κυμαίνεται από 14 ως 35 εκατοστιαίες μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα