Βελκουλέσκου: Μειώσεις στις κύριες συντάξεις και το αφορολόγητο

18:34 23/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Μειώσεις και στις κύριες συντάξεις, νέες περικοπές στο αφορολόγητο και μειώσεις στη φορολογία απαιτεί το ΔΝΤ, προβλέποντας ταυτόχρονα ότι και φέτος θα υπάρξει ύφεση στην οικονομία.

Στο κείμενο των συμπερασμάτων του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου του κλιμακίου του στην Αθήνα, υπογραμμίζεται η ανάγκη να υπάρξει μια δημοσιονομικά-ουδέτερη εξισορρόπηση

πολιτικών μεσοπρόθεσμα με χαμηλότερες συντάξεις και με μια πιο δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους, ώστε ο δημόσιος τομέας να μπορέσει να παράσχει επαρκείς υπηρεσίες και κοινωνική βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες, με την παράλληλη δημιουργία των συνθηκών για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, απαντώντας σε ερωτήσεις εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει ν΄ανακάμπτει από την επόμενη χρονιά, ενώ για το θέμα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε ότι προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η γενναία μείωση του Δημόσιου Χρέους.

«Η διατήρηση τόσο υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων θα ήταν μόνο επιβλαβής για την ανάπτυξη και είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθούν ενόψει των πιθανών πιέσεων λόγω της επίμονα υψηλής ανεργίας», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα