Βαρουφάκης: Ο Ντάισελμπλουμ «υπάλληλος» του Σόιμπλε και «μαζορέτες του» οι Τσίπρας – Τσακαλώτος

16:09 12/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Κι ενώ ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ παρέδωσε τα σκήπτρα στον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο και αποχαιρέτησε με μια αναλυτική συνέντευξη στους Financial Times ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν μπορούσε να μη τη σχολιάσει αποχαιρετώντας τον με ένα καυστικό tweet, όπου χαρακτηρίζει τον απερχόμενο πρόεδρο του Eurogroup ως «υπάλληλο» του Σόιμπλε

και τους κ.κ Τσίπρα, Βαρουφάκη ως «μαζορέτες» του, αν και δεν τους κατονομάζει, απλά τους φωτογραφίζει.

Ο κ.Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξή του μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει πλήρως τη σχέση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους και μετά την τoποθέτηση του κ.Τσακαλώτου όλα έγινα πιο εύκολα στο Eurogroup.

Aυτό σχολίασε ο κ.Βαρουφάκης γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter:
«Ο αποχωρών (μετά την «απόλυσή» του από τους Ολλανδούς) υπάλληλος του κ. Σόιμπλε έδωσε εύσημα στις μαζορέτες του αφεντικού του για το πραξικόπημα εναντίον της Ελληνικής Άνοιξης. Καλή σταδιοδρομία Γερούν στον ESM, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε».

Ο αποχωρών (μετά την "απόλυσή" του από τους Ολλανδούς) υπάλληλος του κ. Σόιμπλε έδωσε εύσημα στις μαζορέτες του αφεντικού του για το πραξικόπημα εναντίον της Ελληνικής Άνοιξης. Καλή σταδιοδρομία Γερούν στον ESM, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε https://t.co/QUkRIzoXAy

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) January 12, 2018

Nωρίτερα, ο κ.Βαρουφάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM 97,8 κι ανέφερε: «Είχαν μπροστά τους έναν υπουργό που έλεγε ότι δεν υπογράφει κανένα νέο δάνειο, χωρίς να αναδιαρθρωθεί το χρέος. Είχαν καταλάβει ότι δεν θα λύγιζα, οπότε έπρεπε να βγω από τη μέση».

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι αναξιόπιστος στην ίδια του τη χώρα. Οι ίδιοι οι Ολλανδοί τον απέλυσαν. Οποιοσδήποτε υπουργός πτωχευμένης χώρας δεν δεχόταν να τους αφήσει να συνεχίσουν αυτό που κάνουν, θα ήταν πρόβλημα. Το ότι έτυχε ο κ. Ντάισελμπλουμ να είναι ο αγγελιοφόρος του κ. Σόιμπλε, και μη σας πω και του Τόμας Βίζερ, δεν έχει καμία σημασία» ανέφερε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βαρουφάκης, το μήνυμα ήταν «βάλε έναν υπουργό Οικονομικών που θα υπογράψει ό,τι του δώσουμε. Αυτό ήταν το μήνυμα. Κι εγώ, αν ήμουν διατεθειμένος να υπογράψω το 3ο Μνημόνιο, θα έλεγαν τα καλύτερα για μένα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα του έλεγε αν τον συναντούσε ξανά, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν θα του έλεγα απολύτως τίποτα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι ένα άτομο χωρίς υπόσταση. Αναγκάστηκε να ανασκευάσει το βιογραφικό του γιατί δεν είχε το μεταπτυχιακό που έλεγε ότι είχε. Τον κ. Σόιμπλε τον σεβόμουν και τον σέβομαι. Δεν θα με πείραζε καθόλου να τον συναντήσω και να ξανασυζητήσουμε. Με τον κ. Ντάισελμπλουμ δεν έχω κάτι να συζητήσω».

The post Βαρουφάκης: Ο Ντάισελμπλουμ «υπάλληλος» του Σόιμπλε και «μαζορέτες του» οι Τσίπρας – Τσακαλώτος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα