Ντου και χημικά έξω από την Βουλή μετα την πορεία του ΠΑΜΕ

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Βουλή μετά το τέλος της πορείας του ΠΑΜΕ με διαδηλώτές να προσπαθούν να μπουν στο κτίριο.

Μέλη αριστερών οργανώσεων ανέβηκαν τα σκαλοπάτια του Άγνωστου Στρατιώτη και οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στο προαύλιο της Βουλής. Παρόλα αυτά ο πετροπόλεμος

και η εκτόξευση χημικών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Μάλιστα ανέβασαν και πανό που έγραφε «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα, που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη, από τη λαϊκή συμμαχία. Έτσι, λοιπόν, συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας».

Με 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, ακινητοποιημένοι θα όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2&3) και του τραμ, όπως και τα τρόλεϊ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ). Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ, που σημαίνει ότι τα πλοία όλη της χώρας θα παραμείνουν δεμένα σήμερα στα λιμάνια ενώ πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών ΑθήναςΠειραιάΘεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα. Στην Αθήνα στις 12μ.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 12μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Λαύριο στις 11π.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.
Κορυφώνονται την Δευτέρα οι κινητοποιήσεις

Τη Δευτέρα, ημέρα που το επίμαχο νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στον ηλεκτρικό και στα τρόλεϊ αποφάσισαν 24ωρη απεργία, ενώ σε νέα απεργία προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Την ίδια μέρα θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να τροποποιηθούν οι πτήσεις μεταξύ 12 – 3 το απόγευμα.

Η ΓΣΕΕ που έχει αποστείλει υπόμνημα στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο οποίο αναλύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα