Τζίγκερ, Κυριακού, Αλαφούζος έτοιμοι… Αίνιγμα Ψυχάρη, Μπόμπολα, Κοντομηνά

13:51 11/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Τη στιγμή που στο άλλοτε κραταιό Mega το παιχνίδι παίζεται στις καθυστερήσεις, στα υπόλοιπα -πανελλαδικής εμβέλειας- κανάλια κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με πρωτοβουλία του Γιάννη Βαρδινογιάννη, έχει κάνει τον σχεδιασμό της για τη διεκδίκηση μιας συχνότητας, η οποία θα αντιστοιχεί στο σημερινό Star. Όπως λένε όσοι παρακολουθούν

από μέσα τις εξελίξεις δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μη βάλει «έστω ένα ευρώ παραπάνω» από τον σημαντικότερο πλειοδότη στη δημοπρασία που θα διεξαχθεί, ώστε να εξασφαλίσει την άδεια.

Το ίδιο μήνυμα εκπέμπει και η οικογένεια Κυριακού, η οποία εδώ και χρόνια έχει επεκτείνει την τηλεοπτική της δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος. Ο πατριάρχης Μίνως Κυριακού με τον γιο του Θοδωρή -αντιπρόεδρο του Ομίλου- εμφανίζονται αποφασισμένοι να καταβάλουν όποιο κεφάλαιο απαιτηθεί, για να πάρουν την άδεια που αντιστοιχεί στον σημερινό Αντέννα.

Την ίδια αποφασιστικότητα δείχνει και η οικογένεια Αλαφούζου. Ο ιδιοκτήτης του Σκάι Γιάννης Αλαφούζος μειώνει ακόμη περισσότερο το ποσοστό του εχθρού του Βαγγέλη Μαρινάκη στο μετοχικό κεφάλαιο του σταθμού και ενημερώνει τους πάντες ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να χάσει στη μάχη για τη διεκδίκηση μιας συχνότητας». Στο πλευρό του βρίσκεται και ο πατέρας του και ισχυρός άνδρας της ναυτιλίας Αριστείδης Αλαφούζος.

Αν οι εκτιμήσεις επαληθευτούν και οι οικογένειες αυτές πάρουν τις τρεις άδεις, το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την τέταρτη. Θα μπει, τελικά, στο παιγνίδι η Τηλέτυπος ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Μega ή θα βγει εκτός παιγνιδιού; Και μόνο η διατύπωση ενός τέτοιου ερωτήματος θα προκαλούσε ασυγκράτητα γέλια, πέρυσι τέτοια εποχή. Η εμπλοκή μεταξύ των μετόχων του, όμως, μεταδίδει κλίμα αβεβαιότητας, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

Εν αναμονή των αποφάσεων στο Mega, κάνει τους σχεδιασμούς τους και ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς. Μπορεί να μη διαθέτει τα κεφάλαια και, κυρίως, τη ρευστότητα των υπολοίπων «παικτών», ωστόσο θα έκανε λάθος όποιος τον υποτιμούσε. Θα κατέβει, άραγε, στον διαγωνισμό συνεργαζόμενος με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ή με άλλο επιχειρηματικό σχήμα; Μέχρι στιγμής κρατά κλειστά τα χαρτιά του και -όπως υποστηρίζει τακτικός συνομιλητής του- αρκείται στο να χαμογελά ακούγοντας τις εκτιμήσεις πως θα αποσυρθεί από το τηλεοπτικό παιχνίδι.

Είτε συνεργαζόμενος με άλλον είτε αυτόνομα, βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή στον διαγωνισμό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι είναι διατεθειμένος να δώσει αρκετά εκατομύρια ευρώ για να εξασφαλίσει μια τηλεοπτική άδεια και να διευρύνει, έτσι, την επιρροή του. Το παράδειγμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι -που ήταν ιδιοκτήτης της Μίλαν και, ταυτόχρονα, μεγάλου ομίλου ΜΜΕ στην Ιταλία- δείχνει το δρόμο που σκέφτεται να ακολουθήσει.

Πολύ κοντά στην απόφαση να μπει στο τηλεοπτικό παιχνίδι είναι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναικού. Έχοντας, πλέον, ανοιχτό μέτωπο με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον άλλοτε στενό φίλο του Πάνο Καμμένο, διατηρεί ισχυρή επθυμία να αποκτήσει χώρο στο νέο τηλεοπτικό χάρτη.

Αντίθετα, δεν προτίθεται να μπει στο παιχνίδι η Γιάννα Αγγελοπούλου, παρότι ήταν από τους επιχειρηματίες που είχαν κουβεντιάσει το θέμα αυτό με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός. Οι επιθέσεις που δέχτηκε η οικογένειά της, το τελευταίο διάστημα, την έκαναν να αποστασιοποιηθεί από τα ελληνικά δρώμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα