Τζανακόπουλος προς Φίλη για το «άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ»: Άστοχο και άκαιρο

17:43 12/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου απάντησε στην ουσία το κυβερνητικό στρατόπεδο στους κεραυνούς Φίλη και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την πρόταση του περί ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή γίνονται δειλά βήματα αμφισβήτησης

του ευρωπαϊκού μοντέλου από την ευρωπαϊκη σοσιαλδημοκρατία, αλλά τέτοιες εξελίξεις δεν βλέπουμε στην Ελλαδα. Είναι ακριβώς για αυτό το λόγο που βεβαίως μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά ανοίγματα, όμως αυτά πρέπει να έχουν και έρεισμα στην πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να ακολουθήσει την τάση της ευρωπαϊκης σοσιαλδημοκρατίας».

«Υπάρχει αντισυστημικό ρεύμα και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να το εκφράσει. Τα ανοίγματα αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν ευνοούν αυτή την στρατηγική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την αμφισβήτηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» κατέληξε σχετικά.

Ο κ.Τζανανόπουλος επισήμανε ότι ένα σημαντικό σημάδι μείωσης των ανισοτήτων θα είναι η αντιστροφή της πτωτικής τάσης, που εμφανίζει από το 2009 ο δείκτης μεριδίων μισθών προς το ΑΕΠ και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εστιάσει επίσης σε κοινωνικό κράτος, προσφυγικό, δημοκρατικές ελευθερίες και στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Στη βάση αυτών των 5 κρίσιμων πυλώνων πρέπει να οικοδομήσουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες και είναι άστοχο και άκαιρο να στρέφουμε διαρκώς τη συζήτηση στο πολιτικό επίπεδο και στα πολιτικά ανοίγματα που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ«, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα