Τούρκος υπουργός στην EE: Η Ευρώπη πάσχει από Ερντογανοφοβία!

17:06 12/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Τη δική του εξήγηση για τα αίτια της «άσχημης» σχέσης ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ δίνει ο Τούρκος υπουργός, Ομέρ Τσελίκ, αρμόδιος για τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Τούρκος υπουργός, ανέφερε ότι υπάρχει εδώ και καιρό Ερντογανοφοβία στην Ευρώπη, η οποία βασίζεται στην ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία: «Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες μιλάνε για τη συνταγματική αναθεώρηση

στην Τουρκία χωρίς να ξέρουν το περιεχόμενό της. Ο τουρκικός λαός στηρίζει την αναθεώρηση γιατί το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου εξέθεσε τις αδυναμίες του υπάρχοντος συστήματος».

Παράλληλα, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24 αναφέρθηκε και στη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, δηλώνοντας: «Ο Ερντογάν έδειξε μεγάλη ικανότητα ηγεσίας στη συμφωνία. Η πραγματική απειλή ήρθε από τους ηγέτες της Ευρώπης. Η Γαλλία έπρεπε να δεχτεί 17.000 πρόσφυγες ως τώρα και έχει δεχτεί μόνο 2.000. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν δεχτεί ούτε έναν πρόσφυγα.

Η Τουρκία δεν επωφελείται από την κατάσταση, μόνο η Ευρώπη έχει κέρδη. Και μέχρι τώρα η ΕΕ δεν έχει προχωρήσει σε άρση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Όταν ο Πρόεδρος μας αντιδρά σε αυτό, τον κατηγορούν. Η Ευρώπη είναι αυτή που δεν τηρεί τις υποσχέσεις της, δεν μας έστειλαν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ οικονομικής βοήθειας για τους πρόσφυγες» κατέληξε ο Ομέρ Τσελίκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα