Τζανακόπουλος: Οι εκλογές θα γίνουν εντός του 2019

15:45 20/12/2017 - Πηγή: Aixmi

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2019» διαμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστηρίζοντας ότι κυβερνητικές εξαγγελίες για τις κοινωνικές παροχές του τελευταίου διαστήματος, έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και δεν σχετίζονται με εκλογές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm97,8 τόνισε ότι ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή

ήταν εξαιρετικά σαφής ως προς την ημερομηνία των εκλογών.
Ερωτηθείς για το εάν οι κοινωνικές παροχές το τελευταίο διάστημα δείχνουν εκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η δέσμη μέτρων, δηλαδή το κοινωνικό μέρισμα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, το αντισταθμιστικό για τα νησιά το ειδικό μέρισμα που δόθηκε στους ανέργους από 18 έως 24 ετών, δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με μια εκλογική στρατηγική.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει και πέρυσι με το κοινωνικό μέρισμα και φέτος θα αποδειχθεί, ότι πρόκειται για πρωτοβουλίες που έχουν σαφές κοινωνικό πρόσημο και δεν σχετίζονται με οποιονδήποτε εκλογικό σχεδιασμό»είπε και πρόσθεσε ότι «αντιθέτως έχουμε πει ότι ως κυβέρνηση θέλουμε διαρκώς να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να στηρίζουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Στη συνέχεια ο κ.Τζανακόπουλςο ρωτήθηκε αν θα συνέφερε την κυβέρνηση να κάνει εκλογές αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, με εκείνον να επισημαίνει ότι εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι, «να υλοποιήσουμε τις προϋποθέσεις και να διαμορφώσουμε το έδαφος ώστε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε από το πρόγραμμα και να έχουμε τη δυνατότητα με μεγαλύτερο βαθμό πολιτικής ελευθερίας, να υλοποιήσουμε στοιχεία πολιτικής, τα οποία δεν ήταν δυνατόν να υλοποιήσουμε από το 2015, έως το 2018».

Εξάλλου, «η εκπεφρασμένη βούληση από τον πρωθυπουργό, είναι να ολοκληρωθεί η θητεία αυτής της κυβέρνησης. Ο λόγος είναι ότι πέρα από την οικονομική σταθερότητα είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκαταστήσουμε, ή για πρώτη φορά να κατακτήσουμε, αναλόγως από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς, και την πολιτική σταθερότητα σε αυτή τη χώρα, η οποία από το 2007 έως σήμερα δεν είχε τη δυνατότητα να δει μια κυβέρνηση να ολοκληρώνει τη θητεία της» κατέληξε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

The post Τζανακόπουλος: Οι εκλογές θα γίνουν εντός του 2019 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα