Τζανακόπουλος: Εντείνουμε τις προσπάθειες να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα

14:31 17/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε πως «η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και την προστασία των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αναφερόμενος στα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το πρωτογενές πλεόνασμα που έκλεισε στα 4,4 δισ. ευρώ το 2016, τόνισε πως επιβεβαιώνεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται σε τροποποιημένη ταμειακή βάση στα 4,39 δισ. ευρώ, ότι τα στοιχεία δείχνουν

πως υπερκαλύπτεται κατά πολύ ο στόχος του 1,98 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα απέδωσαν 1,6 δισ. πάνω από τον στόχο που είχε τεθεί.

Τόνισε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι στο επόμενο Eurogroup να γίνουν τα απαραίτητα βήματα υπέρβασης της συμφωνίας μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ και των άλλων μερών. Το θετικό είναι, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ότι όλοι δέχονται ότι η ασυμφωνία δεν έχει τεχνικό χαρακτήρα και επομένως πρέπει να επιλυθεί στο υψηλότερο επίπεδο με πολιτικούς όρους. «Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ολοκληρωθεί άμεσα η β’ αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα και με την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, ώστε να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης το α’ τρίμηνο και να επιταχύνουμε έξοδο στις αγορές» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό σημείωσε πως κορυφαία εθνική προτεραιότητα είναι η επιτυχής κατάληξη των συνομιλιών. Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. Είπε ότι τα βήματα προόδου στη Γενεύη για το Κυπριακό ήταν σημαντικά και πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν 18-20 Ιανουαρίου σε τεχνικό και διπλωματικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα