Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχουν εκλογές στην ατζέντα

13:38 9/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Κλειδί στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, είπε ο κ Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι δεν είναι στα πλάνα της κυβέρνησης οι πρόωρες εκλογές.

«Δεν υπάρχουν εκλογές στην ατζέντα. Το σενάριο που δουλεύουμε είναι το κλείσιμο

της αξιολόγησης, η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ το α΄τρίμηνο του 2017 (…) για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για την υπερφορολόγηση είπε: «Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε προέβλεπε μέτρα 5,4 δις. και ενημερώσαμε τον ελληνικό λαό ο οποίος μας έδωσε εκ νέου την εντολή» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος και τόνισε ότι η συμφωνία των Σαμαρά- Βενιζέλου προέβλεπε προσαρμογή 8-9 δισ. εντός διετίας, ενώ τα 5,4 δισ. της σημερινής κυβέρνησης αφορούν σε προσαρμογή 4ετίας.

Ερωτηθείς για τις χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο για τις οποίες η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης, απάντησε ότι: «Έχουμε μάθει σε επιθέσεις από το 2012 (…) η αρμόδια υπουργός η κ. Γεροβασίλη θα απαντήσει αναλυτικά και με στοιχεία στη Βουλή» και συμπλήρωσε δηκτικά:

«Οι 27.700 υπάλληλοι που ανακάλυψαν δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν έχουν προοπτικές να γίνουν. Πρόκειται για εργαζόμενους σε κοινωφελή εργασία, που αφορά στους δήμους και πληρώνονται από το ΕΣΠΑ, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος. Αναφερθείς στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι έχει επιλέξει να τροφοδοτεί ορισμένα μέσα με ειδήσεις και να βγαίνει μετά να καταγγέλλει την κυβέρνηση. «Δεν την τιμά (την αξιωματική αντιπολίτευση) να ταυτίζεται με εφημερίδες που δεν φημίζονται για την τήρηση της δεοντολογίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα