Με νέους όρους από σήμερα η σύγκρουση των δελτίων Alpha και Αντέννα

12:23 9/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Αντιμέτωπα με νέους όρους από σήμερα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων Alpha και Αντέννα, καθώς η οικογένεια Κυριακού αποφάσισε να αλλάξει το απογευματινό πρόγραμμα του σταθμού και να βάλει τη δημοφιλή σειρά «Δίδυμα φεγγάρια» πριν από τις ειδήσεις, ώστε να ενισχύσει την αφετηρία τους.

Έως τώρα το κανάλι του Δημήτρη Κοντομηνά κέρδιζε κατά κράτος τη μάχη των κεντρικών δελτίων με παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ,

παίρνοντας ισχυρή ώθηση από το τηλεπαιχνίδι Deal (μεταδίδεται στις 6 και «σκίζει») και, βεβαίως, έχοντας χτίσει γερά θεμέλια με τον λαϊκό χαρακτήρα και την παρεμβατικότητά του.

Από την άλλη το δελτίο του Αντέννα «πετάχτηκε» ξαφνικά στη ζώνη των 7, χωρίς καμιά προετοιμασία και χωρίς την «προίκα» ενός καλού lead in. Μετά από 26 χρόνια στη ζώνη των 8 βρέθηκε να βολοδέρνει σε άγνωστα «νερά» και με ειδησεογραφικό προϊόν light σε καιρούς «πολεμικούς» -έτσι δεν μπόρεσε να αποτρέψει το ναυάγιο η σοβαρή και ευρείας αποδοχής παρουσία της Μαρίας Χούκλη.

Η διαπίστωση ότι το ενημερωτικό σκάφος κόλλησε στην τέταρτη θέση θορύβησε την ιδιοκτησία και κινητοποίησε τον «πατριάρχη» Μίνω Κυριακού, ο οποίος σε συνεννόηση με τον γιο του Θοδωρή αποφάσισε πρώτον, την αλλαγή της διευθυντικής ομάδας (όρισε τον Γιάννη Μιχελάκη γενικό διευθυντή και τον Στράτο Μπαλλή διευθυντή ειδήσεων) και δεύτερον, την ανατροπή του προγραμματισμού στην απογευματινή ζώνη.

Το επόμενο βήμα δε ίσως είναι η πρόσληψη του Νίκου Χατζηνικολάου -πράγμα που θα σημάνει και στροφή 180 μοιρών, από την άποψη «δε μας ενδιαφέρει και τόσο η ενημέρωση» στο «ποντάρουμε στην ενημέρωση». Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή αυτή, ο Αντέννα θα προσθέσει και τη Realnews στην ήδη ισχυρή στήριξη των προγραμμάτων του από το Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη.

Έτσι κι αλλιώς από σήμερα ξεκινά μια νέα περίοδος στην αναμέτρηση των κεντρικών δελτίων. Θα καταφέρει η σειρά «Δίδυμα φεγγάρια» να κόψει τη φόρα του Deal; Θα μπορέσει να δώσει ένα καλό lead in στο δελτίο του Αντέννα; Θα χρειαστούν αρκετές μέρες για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, μιας και οι τηλεοπτικές συνήθειες δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα