Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Παρασκευόπουλου

14:18 13/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου παρέχοντας εν μέρει κάλυψη στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.

Όπως τόνισε δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Παρασκευόπουλου καθώς -όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος- «εξέφρασε προσωπικές του απόψεις» ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αλλαγή του ποινικού κώδικα όσον αφορά τη σημαία».

Επεσήμανε ωστόσο ότι «θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό

για οποιαδήποτε δημοκρατία να στερούσε από βουλευτή να εκφράζει την άποψή του».

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου για σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή αν ακολουθήσει το δρόμο του εκδημοκρατισμού είπε ότι «έχουμε πολιτικό πόλεμο με οποιονδήποτε συνεχίζει να υπερασπίζεται μια ιδεολογία μίσους, εθνικιστική, ακραία φασιστική που καταλήγει να είναι ιδεολογία πατριδοκάπηλη».

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της αξιολόγησης επισημαίνοντας πως είναι εφικτό, στην περίπτωση που υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές, να έχουμε ένα έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης, αν όχι εντός του 2016, τουλάχιστον εντός των πρώτων ημερών του 2017.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε νέα επίθεση στο ΔΝΤ έπειτα από το άρθρο των Τόμσεν-Όμπστφελντ επισημαίνοντας πως «προξενεί απορία το γεγονός πως οι δύο εκπρόσωποι του Ταμείου αυτοαναιρούμενοι αναφέρουν πως θα αποδεχθούν το 3,5% για τα πλεονάσματα και θα αποδεχθούν μέτρα λιτότητας» και υπογραμμίζοντας ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου «είναι λανθασμένες και οι πληροφορίες ψευδείς». «Το ΔΝΤ οφείλει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε: «Είναι κάτι περισσότερο από πασιφανές ποιος ευθύνεται για τη λιτότητα», ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει στην απαίτηση για νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2018.

Επιπλέον, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώσει αν συμφωνεί με τη νομοθέτηση των νέων μέτρων μετά το 2018, που εισηγείται το ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα