Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή

11:36 16/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Ακόμη ένας επικίνδυνος κύκλος βίας έχει ανοίξει στη Μέση Ανατολή. Όλα ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς Αχμέντ αλ-Τζααμπάρι, με την παλαιστινιακή οργάνωση να προειδοποιεί ευθύς εξαρχής ότι άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως.
Από εκείνη τη στιγμή τα πυρά εκτοξεύονται εκατέρωθεν, οι νεκροί πληθαίνουν και η διεθνής κοινότητα ζει για ακόμη μία φορά τον εφιάλτη μίας επικίνδυνης ανάφλεξης.

Από τη Γάζα έχουν εκτοξευθεί τουλάχιστον 250 ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ, ενώ μια ρουκέτα εξερράγη για πρώτη φορά κοντά στο Τελ Αβίβ, σε απόσταση 15 χλμ.

νοτιοανατολικά της πόλης. Στην ισραηλινή πρωτεύουσα ήχησαν σειρήνες για πρώτη φορά από το 1991, περίοδο του πρώτου πολέμου στον Περσικό Κόλπο.

Από τις αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών και τα αντίποινα των Παλαιστινίων έχουν σκοτωθεί 19 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά, και τρεις Ισραηλινοί, ενώ περισσότεροι από 235  άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η εικόνα ενός δημοσιογράφου του αραβικού BBC που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ο άνδρας κρατώντας το άψυχο κορμί του μικρού γιου του περπατάει στο δρόμο, σπαράζει και φωνάζει: «τι έκανε ο γιος μου για να πεθάνει;».

Keywords
Τυχαία Θέματα