Τσουνάμι «χώρισε» την Ερυθρά Θάλασσα και… όχι θαύμα από το Μωυσή

15:26 6/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Με αφορμή την ταινία «Έξοδος» που θα αναφέρεται στην ιστορία του Μωυσή και την Παλαιά Διαθήκη, κάποιοι επιστήμονες επιχειρούν να εξηγήσουν με βάση πάντα τα φυσικά φαινόμενα, ένα από τα πιο γνωστά «θαύματα» στην ιστορία του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η ταινία διηγείται την βιβλική ιστορία του Μωυσή, που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στους μετέπειτα Ιερούς Τόπους, διασχίζοντας και την Ερυθρά Θάλασσα, η οποία μάλιστα «άνοιξε για να περάσουν» οι Ισραηλίτες.

Ο Ρίνλτεϊ Σκοτ που σκηνοθετεί τη ταινία με τη ζωή του Μωυσή, με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν

Μπέιλ, προσπάθησε να δείξει τα πράγματα λίγο πιο… ρεαλιστικά. Έτσι, στην επίμαχη σκηνή δεν ακούγεται ο Θεός να παρεμβαίνει, αλλά αντίθετα ο Μωυσής «εκμεταλλεύεται» ένα φυσικό φαινόμενο.

Στην ταινία δηλαδή, θα παρακολουθήσουμε ένα μεγάλο σεισμό (που σημειώνεται στις όχθες της Ερυθράς) και μετέπειτα ένα τσουνάμι. Το Ισραήλ διασχίζει την Ερυθρά αμέσως μετά το σεισμό, ενώ τα νερά έχουν τραβηχτεί πριν το τσουνάμι, κάτι που πραγματικά συμβαίνει, όπως εξηγούν οι επιστήμονες.

Το σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο της παλίρροιας εξηγεί τι ακριβώς συνέβη τότε. Ο Μωυσής γνώριζε πολύ καλά την περιοχή, μπορούσε έτσι να προβλέψει πότε ακριβώς θα συμβεί και πότε τα νερά θα «ανοίξουν» το δρόμο για το λαό και τη σωτηρία του. Αντίθετα, ο αιγυπτιακός στρατός, υπό την ηγεσία των Φαραώ δεν γνώριζε πως η παλίρροια επιστρέφει…

Οι επιστήμονες τονίζουν, πως αν ήταν όντως η παλίρροια που βοήθησε τον Μωυσή και το λαό να περάσουν την Ερυθρά Θάλασσα, τότε θα πρέπει να θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες ιστορίες όλων των εποχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα