Τσίπρας: Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας

15:48 13/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Στη Νίσυρο υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να μιλήσει για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά του Β.Α Αιγαίου. Ο κ. Τσίπρας είπε πως τα νησιά της πρώτης γραμμής από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο εξαιρούνται από την αύξηση ΦΠΑ

λόγω προσφυγικής κρίσης.

Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας, αλλά δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για να δώσουμε τις υπερβάσεις σε όσους έχουν ανάγκη, είπε ακόμη.

Κατόπιν ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στους τεχνοκράτες, τονίζοντας πως μας έφερναν συνεχώς νέα προγράμματα που απέτυχαν: «Κάποιοι ανόητοι τεχνοκράτες μας λένε ότι το λάθος είναι το σωστό».

Ο κύριος Τσίπρας προχώρησε σε εξαγγελίες μέτρων στήριξης των νησιών, ιδίως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των Μεταφορών.

Ανακοίνωσε την ενεργοποίηση συμβουλίου νησιωτικής πολιτικής, ενώ επεσήμανε πως έχει ήδη υπογραφεί το ΠΔ που προβλέπει την ίδρυση του Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως υπάρχει σχέδιο δικτύου συνδυασμένων μεταφορών για τα νησιά με τις αρχές εφαρμογής του ισοδυνάμου των μεταφορών, δηλαδή όσο κοστίζει στη στεριά η απόσταση, το ίδιο να κοστίζει και για τον νησιώτη.

Προανήγγειλε προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες τονίζοντας επιπλέον πως «πετύχαμε φέτος όλα τα σχολεία, σε όλα τα νησιά μας να έχουν δασκάλους και βιβλία, εξαιτίας της εξαιρετικής προεργασίας που είχε γίνει«.

Επιπλέον, εξήγγειλε 27 μονάδες υγείας στα νησιά και τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένα κατοικημένο νησί στον τόπο μας χωρίς γιατρό. Αναφέρθηκε στην ανασφάλεια των νησιωτών για ζητήματα υγείας, που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά ασθενών που χρήζουν τέτοιας ανάγκης και δήλωσε πως σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, πλωτά μέσα θα βοηθούν τέτοια περιστατικά στον επόμενο χρόνο. Επίσης, εξήγγειλε βάση αεροδιακομιδών στη Μυτιλήνη, όπως αυτή που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία στην Κρήτη και δήλωσε πως σύντομα θα λειτουργούν συστήματα αφαλάτωσης σε όλα τα άνυδρα νησιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα