Τσίπρας στο «Έθνος»: Θα κερδίσουμε τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν‏

15:42 26/5/2013 - Πηγή: Aixmi

Σίγουρος ότι θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας μετά από πολύ καιρό στο «Έθνος της Κυριακής».

Παρακάμπτει τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων που φέρουν τον Σύριζα να ισοψηφεί ή να υπολείπεται της ΝΔ, με το επιχείρημα ότι ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, σχεδόν σε κατάθλιψη, και δεν εκδηλώνεται. «Να σας θυμίσω», λέει, «ότι πριν από τις εκλογές

του περυσινού Μαΐου τα γκάλοπ μας έδιναν 7% και τελικά πήραμε 17%. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα γίνει ορμητικό ποτάμι που θα πνίξει τα κόμματα του Μνημονίου».

Με ποιους θα συμμαχήσει για να συγκροτήσει κυβέρνηση από τη στιγμή που συγκρούεται με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΚΚΕ ορθώνει τείχη;

Η εκτίμηση του αρχηγού του Σύριζα είναι ότι το πολιτικό τοπίο θα αλλάξει. «Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το μέγεθος των μνημονιακών κομμάτων ούτε ποια η εσωτερική τους κατάσταση», δηλώνει.

Πέραν αυτού, όμως, ο ίδιος επιμένει στην ενότητα της Αριστεράς, στο σύνολό της, που να φτάνει ως την αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας.

Και αν αυτοί του πουν όχι;

«Αν επιμείνουν στον απομονωτισμό, θα επιδιώξουμε τη δημιουργία μιας μεγάλης αριστερής πλειοψηφίας κατά του Μνημονίου»…

Keywords
Τυχαία Θέματα