Τσίπρας: Σοκ ιστορικών διαστάσεων το Βrexit – Άνιση η μεταχείριση Βρετανίας και Ελλάδας

00:02 29/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Ως «σοκ ιστορικών διαστάσεων» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην παρέμβασή του στο δείπνο των ηγετών, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας

τόνισε ότι με το δημοψήφισμα αλλάζει ο χάρτης της Ευρώπης, αλλά «δεν πρέπει να παριστάνουμε τους αιφνιδιασμένους», διότι τα αίτια της εθνικής αναδίπλωσης και του ευρωσκεπτικισμού είναι βαθιά και δεν είναι άλλα από το δημοκρατικό έλλειμμα, τη λιτότητα και την κοινωνική κρίση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την κατανόησή του για τη θέση στην οποία βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Ωστόσο, όπως είπε, η Βρετανία δεν είχε την παραμικρή προετοιμασία σε περίπτωση που κέρδιζε το Brexit.

Εστίασε στην προφανή διακριτική αντιμετώπιση της ΕΕ μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι όταν η Ελλάδα ζήτησε ευελιξία, η απάντηση ήταν «εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή ή Grexit».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να αποφασίσει η Ένωση ποιος θα ηγηθεί της διαπραγμάτευσης από την πλευρά της ΕΕ. έκανε λόγο για «εικόνα διάλυσης» που εμφανίζει η ΕΕ και επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στην Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα