Τσίπρας σε Ερντογάν: Οι γέφυρες χρειάζονται σταθερά θεμέλια

14:14 7/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο ίδιο συγκρατημένο κλίμα, όπως και νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξς Τσίπρας υποδέχτηκε και συνομίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις τους μπροστά στην κάμερα, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν είπε με νόημα μεταξύ άλλων «ως μηχανικός που είμαι πρέπει να σας πω ότι οι γέφυρες χρειάζονται σταθερά θεμέλια».

Καλωσορίζοντας

τον Τούρκο πρόεδρο στην Ελλάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: «Επιθυμία μου οι σχέσεις των δύο χωρών να είναι φιλίας, πιστεύω στην ελληνοτουρκική φιλία και το έχω αποδείξει ως πρωθυπουργός. Να χτίσουμε γέφυρες και να μην υψώσουμε τοίχους. Αυτή την εποχή, που υπάρχουν εντάσεις και προκλήσεις, ευθύνη μας είναι να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο. Ιστορική δεν είναι μόνο η επίσκεψη αλλά και η πρόσκληση. Ως μηχανικός που είμαι πρέπει να σας πω ότι οι γέφυρες χρειάζονται σταθερά θεμέλια».

Όσο για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη Δυτική Θράκη ο κ. Ερντογάν, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Οι θέσεις σας είναι γνωστές, όπως και οι δικές μας και σαφείς. Πέρα από τις διαφωνίες να βρούμε συγκλήσεις. Να διατυπώνουμε τις διαφωνίες χωρίς προκλήσεις».

Απαντώντας, ο κ. Ερντογάν είπε ότι δεν εποφθαλμιά τα εδάφη άλλης χώρας και σημείωσε: «Πιστεύω ότι η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να πιστέψουν ότι πρέπει να εστιάσουν στο γεμάτο μέρος του ποτηριού. Αρκεί να παραμερίσουμε αυτούς που έχουν ιδεολογικές εμμονές. Εάν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με κάποιες αρχές κοινής λογικής, να διαμορφώσουμε μια κοινή πορεία, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να επιλύσουμε πολλά».

The post Τσίπρας σε Ερντογάν: Οι γέφυρες χρειάζονται σταθερά θεμέλια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα