Τσίπρας: Προσπάθεια μιντιακού πραξικοπήματος

15:47 10/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Kατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας μίλησε για προσπάθεια μιντιακού πραξικοπήματος κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια άλωσης της λαϊκής βιούλησης και στόχο του μιντιακού κατεστημένου να πάρει καθεστώς αλήθειας το διαρκές ψέμα, μίλησε ο κ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος

στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κάλεσε να απολογηθεί.

«Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Δεν θα σας το επιτρέψουμε. Σήμερα θα απολογηθείτε» δημείωσε και συμπλήρωσε: «Συμμαχήσατε αμέσως με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στην χώρα, με όλους εκείνους που έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας«.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως γίνεται μια «διαρκής απόπειρα» μεταμοντέρνου μιντιακού πραξικοπήματος με όπλο την προπαγάνδα. «Aυτό που συντελείται στη χώρα δεν είναι κάτι απλό και θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για τους κοινωνιολόγους και τον ιστορικό του μέλλοντος. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα της λαϊκής βούλησης. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνου πραξικοπήματος. Με όπλα τη συκοφαντία και την προπαγάνδα. Σήμερα ζούμε την τρίτη απόπειρα. Η πρώτη παίχτηκε την περίοδο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας. Η δεύτερη με την ασύστολη καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης αξιολόγησης. Και σήμερα παρακολουθούμε την τρίτη πράξη. Την προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξει τη χώρα στο σκοτάδι. Τηρώντας την αρχή ότι το ψεύδος που επαναλαμβάνεται αποκτά καθεστώς αληθείας» λέει στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Επίσης, απυθυνόμενος στη ΝΔ είπε πως θα «πρέπει να χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα»

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μάχες οπισθοφυλακής τρέχοντας πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες και εκδότες, γιατί αυτή είναι η τελευταία σας ελπίδα κ. Μητσοτάκη.

Πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν σας έμαθε χθες, σας γνωρίζει».

Όπως συμπλήρωσε: «Το δικό σας δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα είναι περικοπές, απολύσεις και συρρίκνωση του δημοσίου συμφέροντος, κ. Μητσοτάκη και ο λαός το γνωρίζει αυτό,και συνέχισε: Το μόνο που σας μένει για να πείσετε είναι αυτό που λέτε πολιτική αλλαγή, δηλαδή να επιστρέψετε εσείς στην εξουσία.

Η δυνατότητα να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου «δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες». Το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο. Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος.

Ο στόχος σας είναι να πείσετε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο. Επιχειρήσατε να πλήξετε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αυτό είναι ύβρις και ξέρετε, κ. Μητσοτάκη μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις.

Keywords
Τυχαία Θέματα