Τσίπρας: Πού ήσασταν τόσο καιρό κύριε Μητσοτάκη;

20:55 22/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Για ταύτιση με τις χειρότερες θέσεις των δανειστών κατηγόρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι η αναφορά του στο θέμα του χρέους απηχεί «τη σταθερή θέση του κ. Σόιμπλε ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος».
«Θέλετε σκληρές μεταρρυθμίσεις αλλά δεν θέλετε διευθέτηση του χρέους. Είστε με το ΔΝΤ

στις σκληρές μεταρρυθμίσεις και με τον κ. Σόιμπλε στο ζήτημα του χρέους», τόνισε ο Πρωθυπουργός και έκανε λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.
Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ, είπε ότι «είναι μεγάλη αδικία να ζητήσουμε να μας φέρουν αναδρομικά πίσω το ΕΚΑΣ. Δεν θα το κάνουμε».

Στο μεταξύ για ακραίο πολιτικό σουρεαλισμό κατηγόρησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στη θέση που διατύπωσε απόψε ο κ. Μητσοτάκης για πλεόνασμα 2% και ρυθμούς ανάπτυξης στο 4%.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ μετατρέπεται σε κινήσεις ακραίου πολιτικού σουρεαλισμού. «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο αυτό το αδιέξοδο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε ότι ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κόμμα διαμαρτυρίας και λέει όχι σε όσα ψήφισε με την συμφωνία του Αυγούστου.

«Δεν έχετε αντιπρόταση. Λέτε όχι σε αυτά που ψηφίσατε. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις δίχως να μας εξηγείτε ποιες είναι αυτές», απευθύνθηκε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός ο οποίος «συνεχάρη» τον πρόεδρο της ΝΔ διότι έδωσε απόψε τη «μαγική λύση».

Ο Πρωθυπουργός καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι αφιέρωσε το μισό της ομιλίας του σε ύβρεις, ενώ σχολίασε την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος έκανε λόγο για μία «νέα συμφωνία» με στόχο να επιτευχθεί ανάπτυξη 4% και να συμφωνηθεί πλεόνασμα 2%. «Οι κυβερνήσεις σας κατάφεραν το αντίθετο», είπε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε: Πού ήσασταν τόσο καιρό και δεν μας λέγατε ότι η λύση είναι χαμηλότερα πλεονάσματα και υψηλότερη ανάπτυξη;».

Keywords
Τυχαία Θέματα