Αλβανοί είχαν στήσει μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης

20:00 22/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Οργανωμένο και πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνη, σε Άρτα, Αθήνα, Λευκάδα και Καρδίτσα εξάρθρωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία και τη δράση 21 ατόμων ως μελών της οργάνωσης, δύο εκ των οποίων είναι Αλβανοί, ηλικίας 38 και 43 ετών, οι οποίοι φέρεται να είχαν αρχηγικό ρόλο.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην ‘Αρτα και στην Καρδίτσα, εντοπίστηκε

και συνελήφθη 38χρονος Αλβανός, ως «εγκέφαλος» της σπείρας καθώς και 11 ακόμη Αρτινοί, ηλικίας από 24 έως 42 ετών, ως μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα αναζητούνται για να συλληφθούν τα υπόλοιπα 9 μέλη του κυκλώματος.

Σε βάρος όλων των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και περί όπλων.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 33 άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 38χρονος Αλβανός που συνελήφθη μαζί με τον 43χρονο καταζητούμενο ομοεθνή του, είχαν τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα