Τσίπρας: Δεν είπα ότι τα Μνημόνια θα σκιστούν με 1Nόμο-Ας αφήσουμε τη λαϊκίστικη προσέγγιση

12:55 29/7/2015 - Πηγή: Aixmi

«Οφείλουμε να κάνουμε νηφάλια αποτίμηση χωρίς να μαστιγώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Υπήρξε μια σκληρή διαπραγμάτευση. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη μάχη που δώσαμε» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «μέσα σε αντίξοες συνθήκες αναδείξαμε το δίκαιο ενός λαού».

Υπεραμυνόμενος των ενεργειών της κυβέρνησης, σημείωσε ότι πριν από τις εκλογές,

«εγώ δεν είπα ότι θα σκιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο και κανένας δεν το είπε. Δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό «περίπατο στο δάσος», ότι θα είναι όλα εύκολα».

«Ας μη μηδενίζουμε, αλλά και ας μην ωραιοποιούμε ταυτόχρονα», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «επιλογή εξαιρετικά υψηλού ρίσκου», αλλά πρόσθεσε ότι ήταν μονόδρομος, με δεδομένο ότι οι δανειστές πρότειναν συμφωνία με εξαιρετικά δύσκολα μέτρα, «λίγο χειρότερα από αυτά που έχουμε τώρα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που γινόταν η δύσκολη διαπραγμάτευση.

«Ψηφίσαμε νόμο για ανθρωπιστική κρίση, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε μεγάλες κοινωνικές αδικίες, ψηφίσαμε τον νόμο για τις 100 δόσεις «κόντρα στους θεσμούς», είχαμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε προοδευτικούς νόμους πέρα από το δημοσιονομικό πλαίσιο. Πήραμε πρωτοβουλίες σε ασφυκτικό περιβάλλον, την ώρα που διαπραγματευόμαστε. Ας μην μηδενίζουμε το έργο της κυβέρνησης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα