Τσίπρας με Τζιπίνγκ: Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της – Σύντομα θα βγει στις αγορές

16:14 13/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η χώρα μας είναι σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αποτελεί σημαντικό κόμβο στον τομέα της οικονομίας, της ενέργειας, του πολιτισμού και μπορεί να γίνει η γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι τον τελευταίο χρόνο έγινε μεγάλη προσπάθεια για να αναβαθμιστεί η σχέση των δύο χωρών, η οποία στηρίζεται στις βάσεις

δύο αρχαίων πολιτισμών, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση, έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μπορεί να σταθεί στα πόδια της και πολύ σύντομα θα βγει στις αγορές.

Καθώς το στρατηγικό όραμα της Κίνας συμπίπτει με το αυτό της Ελλάδας, η Ελλάδα προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Κίνα, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ από την πλευρά του ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε τον ιδιαίτερο δυναμισμό και το σφρίγος που καταγράφεται πλέον στη σχέση των δύο χωρών, που θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, κυρίως στον τομέα των υποδομών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

Η Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της νέας κινεζικής στρατηγικής του Δρόμου του Μεταξιού είπε ο κ. Σι Τζινπίνγκ.

Η Ελλάδα στρατηγικός εταίρος της Κίνας & γέφυρα συνεργασίας της Δύσης με την Ανατολή. Συνάντηση με τον Πρ. της Λ.Δ. της Κίνας κ. Xi Jinping. pic.twitter.com/L53eyFiV0b

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 13, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα