Παγκόσμιες κυβερνοεπιθέσεις σε 50.000 «στόχους» σε περισσότερες από 100 χώρες

11:37 13/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Λύτρα σε bitcoins ζητούσαν οι χάκερ που πραγματοποίησαν συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις σε περισσότερες από 100 χώρες ενώ χτύπησαν περίπου 50.000 στόχους,. οι περισσότεροι εκ των οποίων αναφέρονται στη Ρωσία, στην Ουκρανία, στην Ινδία και την Κίνα.

Την Παρασκευή παρέλυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, μεγάλες εταιρείες όπως η ισπανική τηλεφωνική εταιρεία Telefonica και ο αμερικανικός κολοσσός μεταφορών FedEx,

ενώ το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 1.000 υπολογιστές του έχουν «μολυνθεί» από το κακόβουλο λογισμικό.

Ο επιθετικός ιός παραλύει υπολογιστές, ζητώντας με εκβιαστικό τρόπο πληρωμή με το ψηφιακό νόμισμα bitcoin προκειμένου να επιτρέψει εκ νέου την πρόσβαση στα μπλοκαρισμένα δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, Βρετανός ειδικός κατάφερε να θέσει προσωρινό φραγμό στην εξάπλωση του ιού, εντοπίζοντας από σύμπτωση ένα είδος διακόπτη στον κώδικα του επικίνδυνου λογισμικού.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, καθώς οι χάκερ μπορούν να ξαναχτυπήσουν χρησιμοποιώντας κάποια παραλλαγή του ιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμιες, 50 000, 100,pagkosmies, 50 000, 100