Τσίπρας: Η Μάνδρα είχε αφεθεί σκόπιμα στην τύχη της

21:58 17/12/2017 - Πηγή: Aixmi

«Στη Δυτική Αττική συμπυκνώνονται οι παθογένειες, οι αδικίες και η ταξικότητα ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια. Αλλά και η μονομέρεια των πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική.

Στη Δυτική Αττική συμπυκνώνονται οι παθογένειες, οι αδικίες και η ταξικότητα ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια. Αλλά και η μονομέρεια των πολιτικών διαχείρισης

της οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 17, 2017

«Η Μάνδρα είχε αφεθεί σκόπιμα στην τύχη της», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν με τη στενή έννοια του όρου «φυσικές καταστροφές». «Οι καταστροφές έχουν τις περισσότερες φορές και πολιτικό και οικονομικό και ταξικό πρόσημο» είπε.

Να δημιουργήσουμε τους όρους για να μην επαναληφθεί η καταστροφή. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν σχεδιάσουμε από κοινού ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 17, 2017

Και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουμε τις άμεσες συνέπειες της καταστροφής με την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, την εκκίνηση των διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών, την έκτακτη αποζημίωση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το βασικό σήμερα είναι η πρόληψη και ο σχεδιασμός του μέλλοντος».

Η τραγωδία που ζήσαμε είναι αποτέλεσμα της βίαιης και άναρχης παρέμβασης που έχει γίνει επί δεκαετίες στο φυσικό περιβάλλον. Και πέρα από τη γενική διαπίστωση, υπάρχουν και συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις, καθώς και συγκεκριμένες ευθύνες.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 17, 2017

The post Τσίπρας: Η Μάνδρα είχε αφεθεί σκόπιμα στην τύχη της appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα