Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας αγόρασε το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο

21:15 17/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Όταν το «Μέγαρο του Λουδοβίκου ΙΔ΄»πωλήθηκε για περισσότερα από 275 εκατομμύρια δολάρια πριν από δύο χρόνια, το περιοδικό Fortune το ονόμασε «το πιο ακριβό σπίτι του κόσμου» και η Town & Country έκανε λόγο για τα χρυσά σιντριβάνια, τα μαρμάρινα αγάλματα και τον πολυδαίδαλο λαβύρινθο σε μια έκταση 57 στρεμμάτων. Αλλά έλειπε μια λεπτομέρεια: η ταυτότητα του αγοραστή.

Τώρα, δύο χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι αγοραστής είναι ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, κληρονόμος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και η κινητήρια

δύναμη πίσω από μια σειρά από τολμηρές πολιτικές που μετασχηματίζουν τη Σαουδική Αραβία και κλονίζουν τη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρουν οι New York Times.
Η αγορά του 2015 φαίνεται να είναι μια από τις πολλές υπερβολικές αγορές – συμπεριλαμβανομένου ενός σκάφους ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων και ενός πίνακα του Leonardo da Vinci που αγόρασε πρόφατα έναντι 450 εκατομμυρίων δολαρίων – από έναν πρίγκιπα , ο οποίος ωστόσο κηρύσσει τη λιτότητα ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς

The post Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας αγόρασε το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα