Τσίπρας: Η Ελλάδα μετρά ήδη τις πρώτες 100 μέρες της εκτός μνημονίων -Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

12:21 2/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Ανοίγοντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Η Ελλάδα μετρά ήδη τις πρώτες 100 μέρες της εκτός μνημονίων. Τις πρώτες 100 πραγματικά δικές μας μέρες. Οι μέρες που δεν θα ξημέρωναν ποτέ σε μια χώρα καταδικασμένη να ζήσει στην αιώνια λιτότητα και την οικονομική

καχεξία, ήρθαν, σε πείσμα πολλών. Σήμερα λοιπόν, διαμορφώνεται μια νέα συνθήκη για τη χώρα αλλά και τη δική μας στρατηγική. Έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε σε τομές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να κάνουμε πράξη την πολιτική αναδιανομής και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων. Να δώσουμε το τελικό χτύπημα στο καθεστώς σήψης, της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα».

Η ομιλία του πρωθυπουργού προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρωθυπουργός ζητά από τους πολίτες να θυμούνται μόνο τις τελευταίες 100 μέρες του και να ξεχάσουν τις 1.306 που προηγήθηκαν. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα οι Έλληνες θυμούνται και τα ψέματα που είπε για να πάρει την εξουσία και την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη χώρα και τους πολίτες εδώ και 4 χρόνια. Ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται προφανώς πως κάθε φορά που μιλά για τις δήθεν 100 μέρες εκτός μνημονίων, οι ‘Έλληνες εύχονται 100 να ‘ναι οι μέρες της κυβέρνησής του. Το πολύ…».

Με τη σειρά του το Κίνημα Αλλαγής διαμέσω του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη σχολιάζει: «Μια νέα παρτίδα του πινγκ πονγκ σκόπιμης πόλωσης με την ΝΔ, ξεκίνησε σήμερα ο κ. Τσίπρας. Με στόχο να κρύψουν το πόσο μοιάζουν οι δεξιές και αδιέξοδες πολιτικές τους. Έκανε όμως ένα μικρό αλλά κρίσιμο λάθος. Γιατί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τη νέα γενιά δεν είναι ταξική, αλλά τοξική. Δέκα τους παίρνει με τα μέτρα του και ένα τους επιστρέφει».

Επίσης, το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «O κ.Τσίπρας θέλει να ξεχάσει τα πρώτα τριάμιση χρόνια της διακυβέρνησής του και καλεί τους Έλληνες να κάνουν το ίδιο. Θέλει λοιπόν να μετράμε μόνο από τη στιγμή που άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία. Οι πολίτες δεν ξεχνούν το κόστος των επιλογών του και ξέρουν επίσης καλά και την πραγματική αξία των υποσχέσεών του» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

The post Τσίπρας: Η Ελλάδα μετρά ήδη τις πρώτες 100 μέρες της εκτός μνημονίων -Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα