Τσίπρας: Δεσμεύομαι ότι θα ανοίξω την ΕΡΤ -Καψής: Προκηρύσσω 2,000 θέσεις εργασίας

21:51 19/7/2013 - Πηγή: Aixmi

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε στη Βουλή ότι θα επαναφέρει την ΕΡΤ στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας της, όταν έρθει στην εξουσία, τη στιγμή που η κυβέρνηση επαναλάμβανε ότι η ΕΡΤ είναι παρελθόν και ανακοίνωνε ότι τη Δευτέρα θα προκηρυχθούν 2,000 θέσεις εργασίας για τον μεταβατικό Ραδιοτηλεοπτικό

φορέα.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα οξύς}, λέγοντας ότι ούτε η δικτατορία δεν είχε τολμήσει να κλείσει την ΕΡΤ και υποστηρίζοντας ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής έχει ηθικό ασυμβίβαστο, λόγω της προηγούμενης θητείας του σε διευθυντικές θέσεις εφημερίδων, οι ιδιοκτήτες των οποίων είναι και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Ο Παντελής Καψής απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα ηθικό ασυμβίβαστο και τόνισε ότι ανέλαβε αυτή τη θέση μόνο για να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον.

Ανακοίνωσε δε ότι τη Δευτέρα θα προκηρύξει 2,000 εργασίας -580 έως ότου ελευθερωθούν οι εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Και, ουσιαστικά, προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους υπαλλήλους -δημοσιογράφους και τεχνικούς- να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα