Τσίπρας: Δεσμεύομαι να συνεχίσω το Μνημόνιο

14:59 7/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Τη δέσμευση πως θα συνεχίσει κανονικά την εφαρμογή του Μνημονίου ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Υπογράμμισε επίσης, πως το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

ή ΝΔ η οποία θα φέρνει μαζί της όλα αυτά που έρχονται από το παρελθόν.

Αναφορικά με το άνοιγμα της κυβέρνησης στη Μόσχα δήλωσε: «Πήγα δύο φορές στη Μόσχα και έβαλα μπροστά ένα σχέδιο επανεκκίνησης των ελληνορωσικών σχέσεων. Η λογική του «ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι μας πουν κάποιοι άλλοι» είναι αυτή που οδήγησε τη χώρα εκεί που σήμερα βρίσκεται. Η Ελλάδα διατηρεί ανεξάντλητες τις γεωπολιτικές της δυνατότητες. Παραμένει ένα πεδίο σταθερότητας σε μια εύθραυστη περιοχή συγκρούσεων. Δεν πήγα ποτέ στη Μόσχα να ζητήσω οικονομική βοήθεια. Οι ελληνορωσικές σχέσεις πρεπει να αποκατασταθούν. Οι εμπορικές μας σχέσεις πρέπει να ομαλοποιηθούν» .

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τις τηλεοπτικές άδειες είπε χαρακτηριστικά πως «Το σχετικό νομοσχέδιο είναι στη Βουλή, έχει κατατεθεί και είναι σε διαβούλευση. Είναι μια ριζοσπαστική πρωτοβουλία για να σπάσουμε τη διαπλοκή. Το ν/σ θα γίνει νόμος του κράτους αμέσως μετά τις εκλογές, αν οι πολίτες μας δώσουν τη δυνατότητα. Δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος, οι νόμοι θα εφαρμόζονται για όλους, θα μπει μια τάξη σε αυτήν τη χώρα» .

Tέλος, σχετικά με τη ΝΔ και τον πρόεδρό της σχολίασε ότι: «Ο κ. Μεϊμαράκης θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό αν συνεχίζει να τον κοροϊδεύει ή όχι. Γιατί ζητάει συνεργασία από κάποιον «αλητάκο». Ζητούμε ισχυρή εντολή. Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα κρίνει για το ποιος θέλει να τον κυβερνήσει. Θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ή θέλει κυβέρνηση με συνεργασίες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε. Το κρίσιμο δίλημμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει ή η Ν.Δ. με όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αυτό είναι το κρίσιμο διακύβευμα» .

Keywords
Τυχαία Θέματα