Τσίπρας: Δεν έχω σχέση με τη συμφωνία Μουλόπουλου-Ψυχάρη για ΔΟΛ

16:41 18/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Να διαχωρίσει πλήρως τη θέση της κυβέρνησης από τη συμφωνία του έως χθες προέδρου της Αυγής, Βασίλη Μουλόπουλου , με τον Σταύρο Ψυχάρη για να αναλάβει τη διοίκηση του ΔΟΛ, επιχείρησε να ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Ένας πρώην βουλευτής του Σύριζα θέλησε να βοηθήσει τους εργαζόμενους», είπε ο πρωθυπουργός και προσπάθησε

να συσχετίσει την υπόθεση Μουλόπουλου με την ανάληψη της διεύθυνσης του Αντέννα από τον πρώην εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη. «Είπαμε εμείς ότι μετακόμισε η ΝΔ στον Αντέννα;» αναρωτήθηκε. «Πώς λέτε, λοιπόν, ότι ο Σύριζα μετακόμισε στον ΔΟΛ»;

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά συμφωνία για τον ΔΟΛ κάτω από το τραπέζι. «Οι τράπεζες δεν πρόκειται να δώσουν δάνεια με αέρα, όπως στο παρελθόν», είπε. «Αυτή τη στιγμή επενδυτές δεν υπάρχουν, ενώ και ο ιδιοκτήτης δε φαίνεται να διατεθειμένος να βάλει χρήματα. Οι εργαζόμενοι ζητούν να μπορούν να πληρώνονται, να μη χαθούν οι τίτλοι για το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ. Έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε, όχι όμως για ένα εκδοτικό συγκρότημα, όχι με συναλλαγή».

Στο σημείο αυτό σημείωσε πως θα μπορούσε να υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία για όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, υπο την προυπόθεση ότι θα συμφωνήσει η μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων.

Στην αρχή της δευτερολογίας του υποστήριξε ότι δέχεται πολιτικό μπούλινγκ από τα έντυπα και τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΔΟΛ, τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο. «Και ξέρετε γιατί; Για να τηλεφωνήσω σε τραπεζίτες και να τους πω να τους δώσουν δάνεια με αέρα». Και δν έμεινε μόνο στον ΔΟΛ. «Τα ίδια υφίσταμαι και από την εφημερίδα του ¨κομιστή¨, τον Θέμο Αναστασιάδη«, πρόσθεσε. «Που τον έπιασαν με 5 εκατ ευρώ σε σακούλα. Εκείνον που έχει σπίτι στην Ελβετία».

Keywords
Τυχαία Θέματα