Τσακωμένος με την… τύχη ο Ολυμπιακός- Hττήθηκε από τη Ρεάλ με 79-73

23:09 24/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Μία… ανώδυνη ήττα (79-73) από τη Ρεάλ γνώρισε ο Ολυμπιακός, όμως «πόνεσε» από την απουσία του Πρίντεζη, τον τραυματισμό του Λοτζέσκι, αλλά και το επεισόδιο του Μπιρτς με τον Σφαιρόπουλο.

Ο Αγραβάνης μπήκε στα… παπούτσια του απόντα Πρίντεζη στην αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού, μαζί με τους Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου, Σπανούλη και Μάντζαρη. Το πρώτο δίλεπτο της αναμέτρησης πέρασε με λάθη εκατέρωθεν

(2-2), με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν άμυνες και να τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο για να προηγηθούν 10-6, στη συνέχεια.

Η Ρεάλ απάντησε με ένα 4-0 (10-10), αλλά οι Πειραιώτες άρχισαν να κάνουν… θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ (με μπροστάρη τον Μιλουτίνοφ), ξεφεύγοντας στο +8 (18-10), περίπου 2:30’’ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Εκεί, ο Λάσο βρήκε το… αντίδοτο περνώντας τον Ράντολφ στο παρκέ και ο Αμερικανός έσπρωξε τους φιλοξενούμενους σε ένα 6-0 (18-16). Από την άλλη, οι Πειραιώτες πέτυχαν μόνο ένα καλάθι όλο αυτό το διάστημα με τον Γκριν (20-16), με τον Γιουλ να διαμορφώνει με «τρελό» τρίποντο το 20-19.

Χωρίς ρυθμό στην επίθεση ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, με τα επιθετικά του ριμπάουντ να τον κρατούν απέναντι στον… Ράντολφ, ο οποίος είχε βρει για τα καλά το χέρι του, ενώ έκανε και σχεδόν τα… πάντα στην άμυνα (25-25).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η «ερυθρόλευκη» άμυνα άρχισε να δουλεύει πάλι, κρατώντας πολύ χαμηλά τη Ρεάλ, αλλά οι κακές επιλογές στους αιφνιδιασμούς τα χαλούσαν όλα και έτσι η υπέρ τους διαφορά ήταν πολύ μικρή (28-27). Ένα τρίποντο του Ράντολφ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Ισπανούς (28-30), με τους Πειραιώτες να απαντούν για άλλη μία φορά μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ (και μπροστάρη τον Γιανγκ αυτή τη φορά) για ένα μίνι 5-0 (33-30).

Τα «φθηνά» λάθη των παικτών του Σφαιρόπουλου έδωσαν την ευκαιρία στη «βασίλισσα» να περάσει εκ νέου μπροστά (33-34), αλλά ο Αγραβάνης δήλωσε για άλλη μία φορά «παρών» στο παιχνίδι και έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 37-37.

Η άμυνα του Ολυμπιακού τσάκιζε… κόκκαλα στο πρώτο δίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και με τα τρίποντα των Παπανικολάου και Σπανούλη, το σκορ έγινε 43-37. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του ματς και ανοίγοντας τον ρυθμό διατηρούνταν στο +6 (48-42), αλλά ο Μάντζαρης «θυσιάστηκε» με το μαρκάρισμα του Γιουλ, κάνοντας στα μισά το τέταρτο προσωπικό του, που τον έθεσε… νοκ άουτ.

Εκεί, η Ρεάλ «αφυπνίστηκε» και έτρεξε ένα σερί 5-0 (48-47), με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να κρατούν με… νύχια και με δόντια το προβάδισμα (52-49). Αλλά, ελλείψει Μάντζαρη, ο Γιουλ άρχισε να παίρνει… μπρος, αφού ο Γουότερς ούτε που τον… προλάβαινε, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κάνουν ένα 7-0 (52-56). Στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, οι δύο ομάδες έπαιζαν αρκετά άναρχα και αυτό βόλεψε τους Ισπανούς που την έκλεισαν προηγούμενοι 58-54. Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, το είχε ο Ολυμπιακός, καθώς δεν είχε καθόλου δημιουργία και σκόραρε μόνο με βολές.

Ο Ολυμπιακός έπαιρνε σκορ στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου με τις «εκλάμψεις» του Σπανούλη, αλλά η Ρεάλ είχε τον Ράντολφ και έτσι μοιραία διατηρούσε και μία σταθερή απόσταση (58-64).

Ο ρυθμός του ματς είχε πέσει αισθητά, αλλά αυτό βόλευε τους Ισπανούς, οι οποίοι κρατούσαν χωρίς ιδιαίτερο κόπο το προβάδισμά τους (62-68). Μάλιστα, στη συνέχεια ο Χάντερ αξιοποιούσε με τον καλύτερο τρόπο τις ασίστ του Γιουλ, με τη «βασίλισσα» να ανοίγει κι άλλο την υπέρ της διαφορά (63-72), περίπου 3:20’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης. Με τους «ερυθρόλευκους», από την άλλη, να κάνουν πολύ κακές και άστοχες επιθέσεις.

Περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο Μάντζαρης με τον Σπανούλη έριξαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (68-72), ενώ στη συνέχεια ο Παπανικολάου στους τρεις (70-73). Παρά τις καλές του άμυνες στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός τα χαλούσε ξανά στην επίθεση και με τη Ρεάλ να ήταν ψύχραιμη από τις βολές, γνώρισε την ήττα με το τελικό 73-79. Μάλιστα, τα χειρότερα ήρθαν με τον Λοτζέσκι, ο οποίος στα 20’’ πριν τη λήξη αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ…

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-37, 54-58, 73-79

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα