Τσακαλώτος: Υπάρχει κίνδυνος να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση αφορολόγητου από το 2019

18:23 20/1/2018 - Πηγή: Aixmi

…Καμπανάκι για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ έκρουσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε. «Έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς» και πρόσθεσε ότι «η βασική θέση της αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, όποιος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες

πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματα τους».

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε πως «Όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί» και έκανε λόγο για δύο κινδύνους: «Έχουμε δυο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το 2019 η μείωση του αφορολόγητου. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς».

Μεταξύ άλλων, ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε: «Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης». «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα», εξήγησε.

The post Τσακαλώτος: Υπάρχει κίνδυνος να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση αφορολόγητου από το 2019 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα