Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου στην ΚΟ των ΑΝΕΛ: Περικοπές συντάξεων, αφορολόγητο στα 5.900-6.000 €

15:02 30/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Κεκλεισμένων των θυρών οι υπουργοί Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης αλλά και το πακέτο των μέτρων.

Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, εξέφρασαν αισιοδοξία για «κλείσιμο» της συμφωνίας σε τεχνικό

επίπεδο (staff level agreement) την ερχόμενη Παρασκευή και συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς, θα συμφωνηθεί η διατήρηση πλεονασμάτων 3,5% για τουλάχιστον τρία χρόνια μετά το 2018, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί μετά τις γερμανικές εκλογές. Οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μετά το Eurogroup θα υπάρξει πρωτοβουλία από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος ώστε να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένα μέτρα πριν από την έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στις 22 Απριλίου.

Αναφορικά με τα μέτρα, στα εργασιακά ορισμένα ζητήματα είναι ακόμη ανοικτά. Το φορολογικό ωστόσο έχει κλείσει με το αφορολόγητο να πέφτει στα 5.900 – 6.000 ευρώ ενώ το «τσεκούρι» στις συντάξεις θα αφορά περίπου 900.000 συνταξιούχους από σύνολο 2,5 εκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν τις συντάξεις των ασφαλισμένων του πρώην ΤΕΒΕ, ακολουθούν οι συντάξεις του Δημοσίου και τέλος του ΙΚΑ.

Ως προς τα αντίμετρα ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε προς τους βουλευτές ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα «στον ίδιο φορολογούμενο» και ανέφερε ως παράδειγμα ότι εκτός της μικρής μείωσης του ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει και επίδομα ενοικίου για όσους δεν έχουν σπίτι, όπως γράφει το protothema.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου, ΑΝΕΛ, Περικοπές, 5 900-6 000 €,tsakalotos-achtsioglou, anel, perikopes, 5 900-6 000 €