Τριήμερη αναβολή για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

13:32 18/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Τριήμερη αναβολή ζήτησαν κι έλαβαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί (3 ταγματάρχες, 3 λοχαγοί και 2 αρχιλοχίες) που έφθασαν στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι οκτώ αξιωματικοί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, αλλά όχι και για απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας. Συγκεκριμένα, οι επτά κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και ο ένας για εκτέλεση της παράνομης πτήσης,

σύμφωνα με το evros24.gr.

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν χθες στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης ότι έφυγαν από την Τουρκία γιατί κινδύνευε η ζωή τους και δεν γνώριζαν ότι ήταν σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος και επιμένουν ότι εκτελούσαν εντολές για παραλαβή ασθενών και δέχτηκαν πυρά από την τουρκική αστυνομία.

Τώρα, οι κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν ενώπιον της υπηρεσίας ασύλου, μετά την υποβολή ηλεκτρονικά, το βράδυ του Σαββάτου, της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί του αιτήματός τους.

Σύμφωνα με τις συνηγόρους τους σε περίπτωση απόρριψης από την υπηρεσία ασύλου της αίτησής τους, έχουν και θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή που εδρεύει στην Αθήνα και εφόσον υπάρξει και δεύτερη απόρριψη υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.

Τέλος όσον αφορά στον χρόνο εξέτασης της υποβληθείσας αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, αυτός ορίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στις 90 ημέρες, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης εκτιμούν πως λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης οι διαδικασίες θα επισπευσθούν και ενδεχομένως ο χρόνος να μην υπερβεί τις 8-9 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα