Σπαραγμός στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Λύγισε η μητέρα του

14:07 17/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Με «μπαλωθιές» και μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν τον Βαγγέλη χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στο Σελλί το μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Βρύσινα στο Ρέθυμνο την ιδιαίτερη πατρίδα του ατυχου 20χρονου. Κηδεία και μνημόσυνο μαζί για το Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος μετά από 1,5 μήνα που κείτονταν νεκρός, έρμαιο στις καιρικές συνθήκες και τα διερχόμενα ζώα, οδηγήθηκε στην τελευταία τους κατοικία. Ήταν, άλλωστε, ο τόπος που ο Βαγγέλης αγαπούσε περισσότερο από κάθε άλλο, ο τόπος για τον οποίο εργαζόταν εθελοντικά τα

καλοκαίρια βοηθώντας στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η σορός του 20χρονου έφθασε στο Σελλί, στο πατρικό σπίτι του πατέρα του, στις 07.50 το πρωί. Το σπίτι, από εκείνη την ώρα, πλημμύρισε με κόσμο που έσπευσε για να πει το τελευταίο αντίο στο Βαγγέλη και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια. Δεν ήταν μόνο συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Γιακουμάκη. Ήταν και άνθρωποι που συμμετείχαν στο δράμα της οικογένειας, που έκαναν το Βαγγέλη «δικό τους παιδί» και βρέθηκαν στο Σελλί για να του πουν το τελευταίο «αντίο».

Παρόντες στην κηδεία ήταν και συμφοιτητές του 20χρονου από τα Γιάννενα. Στη νεκρώσιμο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Ευγένιος.

Τραγικές φικούρες οι γονείς του, που λύγισαν με το που αντίκρισαν τη σορό του παιδιού τους. Η μητέρα του σπάραξε: «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες» έλεγε με λυγμούς. «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου» φώναζε ο πατέρας του, ενώ η αδελφή του αγκάλιασε το φέρετρο του αδερφού της ψελλίζοντας: «αδελφούλη μου».

Πήγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα