Τουρκικά Μέσα: Οι τέσσερις από τους 8 φυγάδες στρατιωτικούς αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν

13:55 5/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Επικαλούμενο δικαστικές πηγές, το πρακτορείο Anadolu δημοσιεύει πως οι τέσσερις από τους 8 στρατιωτικούς που έφθασαν στην Ελλάδα αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου, συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, οι φυγάδες έχουν διασυνδέσεις με τους πραξικοπηματίες.

Η αμρόδια υπηρεσία καταπολέμησης της τορμοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος στην Κωνσταντινούπολη διαπίστωσε πως τέσσερις από τους οκτώ στρατιωτικούς που

βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με δύο από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην ομάδα που σχεδίασε τη δολοφονία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί ανέφερε πως οι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερωθεί γι αυτό το κρίσιμο στοιχείο.

Υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν απολάμβανε διακοπές στη Μαρμαρίδα και το ξενοδοχείο που διέμενε έγινε στόχος των πραξικοπηματιών. Οι μυστικές υπηρεσίες φυγάδευσαν εγκαίρως τον πρόεδρο ενώ ένα 15 μετά που εκείνος απομακρύνθηκε το ξενοδοχείο δέχθηκε επίθεση.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, παραβίαση του Συντάγματος, υπονόμευση της ενότητας και ακεραιότητας του κράτους και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Κατά το πραξικόπημα σκοτώθηκαν 248 άτομα ενώ περίπου 2.193 τραυματίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα