Τουρκία: Κανόνι νερού τίναξε μία δημοσιογράφο στον αέρα!

14:20 17/2/2014 - Πηγή: Aixmi

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Τουρκία η φωτογραφία μίας δημοσιογράφου της τηλεόρασης, την οποία χτυπά κανόνι νερού της αστυνομίας, ενώ μεταδίδει στην κάμερα το ρεπορτάζ για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην Άγκυρα.

Όπως λέει η ίδια στην εφημερίδα Hurriet, προσπάθησε να πει στους αστυνομικούς ότι ήταν δημοσιογράφος αλλά αυτοί έστρεψαν το κανόνι νερού κατά πάνω της.

Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι διαδήλωναν

κατά της δίκης για την απόπειρα πραξικοπήματος.

H δημοσιογράφος, που ονομάζεται Χούσνα Σάρι και εργάζεται στο τηλεοπτικό κανάλι Ulusal, δήλωσε: «Ηταν μία ειρηνική διαδήλωση. Δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ενώ στεκόμουν μπροστά από τα οδοφράγματα της αστυνομίας, οι αστυνομικοί άρχισαν να πετούν δακρυγόνα και νερό με πίεση χωρίς ειδοποίηση». Και προσθέτει: «Εκείνη τη στιγμή, ήμουν μπροστά στην κάμερα. Έδειξα το μικρόφωνο και προσπάθησα να εξηγήσω στους αστυνομικούς ότι είμαι δημοσιογράφος. Το νερό με χτύπησε με τρομερή πίεση στην πλάτη. Με σήκωσε στον αέρα και έπεσα κάτω. Προσπάθησα να σηκωθώ, αλλά με χτύπησαν με το κανόνι μερικές φορές ακόμα. Ένιωσα τρομερό πόνο στα πλευρά μου. Οι φίλοι μου με πήγαν στο νοσοκομείο. Πιστεύω ότι η αστυνομία στοχεύει επίτηδες τους δημοσιογράφους«, καταλήγει η δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=pz8FQ0hW4Zk

Keywords
Τυχαία Θέματα