Σαμαράς: Θα μειωθούν οι φόροι – Πάνω από 1 δισ. σε συνταξιούχους ενστόλους

18:43 15/2/2014 - Πηγή: Aixmi

Ο πρωθυπουργός υπόσχεται ότι θα μειωθούν σταδιακά οι φόροι στον ΦΠΑ, στο εισόδημα και στα κέρδη των επιχειρήσεων, ενώ προαναγγέλλει μείωσή τους κατά 38% στα ακίνητα έως το 2016.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (στον Αντώνη Καρακούση) αποκαλύπτει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα είναι πάνω πάνω από 1,5 δισ. -πράγμα που σημαίνει

ότι περισσότερο από 1 δισ. θα δοθεί για αύξηση των χαμηλών συντάξεων και ενίσχυση των ενστόλων.

Όσο για το ενδεχόμενο προώρων εκλογών, το οποίο θα μπορούσε να σκεφτεί σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των ευωεκλογών θα είναι αρνητικό για την κυβέρνηση, είναι σαφής: Δεν θα υποκύψει στον πειρασμό!

«Το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρνητικό για την κυβέρνηση», λέει. «Συνεπώς δεν θα μπω σε τέτοιο… πειρασμό. Άλλωστε, πειρασμός είναι κάτι που το σκέφτεσαι γιατί μπορεί να σε ωφελήσει. Αλλά αυτό είναι σενάριο καταστροφής για τη χώρα. Ε, λοιπόν, δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται. Κάποιοι απλώς ποντάρουν σε ένα σενάριο πολιτικής αστάθειας που θέλουν να προκύψει… Σας το λέω, λοιπόν, δεν θα προκύψει. Γιατί, απλούστατα, ο λαός ξέρει ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός τέτοιου σεναρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα