Τουρίστες και μαθητές τα θύματα της επίθεσης στο Μανχάταν

12:25 1/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Πέντε Αργεντίνοι τουρίστες είναι ανάμεσα στους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μαχνάταν, μπροστά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, όπως επιβεβαίωσε ο ΥΠΕΞ της Αργεντινής.

Ομάδα Αργεντίνων μεταξύ των οποίων οι 5 νεκροί γιόρταζε τα 30 χρόνια αποφοίτησής τους από το λύκειο και είχαν νοικιάσει ποδήλατα για να απολαύσουν μία βόλτα στο Μανχάταν. Οι νεκροί ταυτοποιήθηκαν ως οι Ερνάν Ντιέγκο Μεντόζα, Ντιέγο Ενρίκε Αντζελίνι, Αλεχάντσο Ντέμιαν Πανούτσο, Άριελ Ερλίχ και Ερνάν Φερούτσι.

Éste es el grupo de rosarinos afectados en el atentando

en NY. Promoción 87 del Politécnico. Al menos 1 muerto (Ariel Erlij) y 4 heridos. pic.twitter.com/LIhaVqFKJy

— Hernán Funes (@HernanFunes) November 1, 2017

Ο Ερλίχ, 48 χρονών, πάμπλουτος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μεταλλουργίας από τη Ροζάριο της Αργεντινής, πλήρωσε το ταξίδι όλων για να γιορτάσουν την επέτειο αποφοίτησης το 1987.

Hernán Mendoza, uno de los cinco rosarinos que murieron en el atentado en Nueva York, fue campeón del Veco Villegas '89 con @DuendesRC. pic.twitter.com/K3vD2jdBKP

— Hernán Funes (@HernanFunes) November 1, 2017

Επίσης, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ του Βελγίου, Ντιντιέ Ρεϊντέρ μέσω wrote on Twitter ανακοίνωσε πως τουλάχιστον ένας από τους νεκρούς είναι Βελγίδα ενώ υπάρχουν και τρεις τραυματίες βελγικής υπηκοότητας που υπεβλήθησαν σε επέμβαση χθες το βράδυ.

Η Βελγίδα ήταν από τη δυτική Φλάνδρα και βρισκόταν στη Νέα Υόρκη με τη μητέρα και την αδερφή της.

Ο επίσης Αργεντινός, Μάρτιν Λουντοβίκο Μάρο είναι ανάμεσα στους τραυματίες και παραμένει νοσηλευόμενος.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο μέλη διδακτικού προσωπικού και δύο μαθητές που βρίσκονταν στο σχολικό λεωφορείο που ανέκοψε την πορεία του φονικού φορτηγού του Σαϊφούλο Σαϊπόφ.

Ο ένας μαθητής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό: «Η σκέψη της Μισέλ και η δική μου είναι με τα θύματα της αποψινής επίθεσης στη Νέα Υόρκη αλλά και στους ανθρώπους που επιτηρούν την ασφάλειά μας. Οι Νεοϋορκέζει να παραμείνουν δυνατοί».

The post Τουρίστες και μαθητές τα θύματα της επίθεσης στο Μανχάταν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα