Τον ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει η ΝΔ και τον Τσίπρα ο Σαμαράς

14:33 20/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Ενώ πέφτουν οι τελευταίοι κόκκοι άμμου στην κλεψύδρα που μετρά το χρόνο προς τις εκλογές, δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι η φράση «ζούμε ιστορικές στιγμές» έχει αυτή τη φορά νόημα. Την Δευτέρα, «ως οι δημοσκόποι λέγουσιν και πάντες πιστεύουσιν», η Ελλάδα θα έχει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην πολιτική της ιστορία.

Η εξέλιξη δεν ήρθε επειδή η Αριστερά έκανε κάτι ιδιαίτερο. Την ανατροπή δεν την έφερε ο Χάρι Πότερ, όπως δηκτικά αναφέρει τον Αλέξη Τσίπρα

ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Γι αυτό –ενώ γράφω αυτές τις γραμμές- δεν μπορώ παρά να χαμογελώ ακούγοντας τον Μάκη Βορίδη να δηλώνει «δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Αριστερά», όταν ο ίδιος, οι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση και –πάνω απ όλους- ο πρωθυπουργός του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να παραδώσουν τη χώρα και την εξουσία στην Αριστερά.

Γιατί ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που απαξίωσε την Βουλή αρνούμενος να δίδει το παρών εκεί και να συζητά με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Που εξοβέλισε τις δημοκρατικές διαδικασίες στο πυρ το εξώτερον, καταθέτοντας την μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μετά την άλλη.

Ήταν οι συνάδελφοί του γαλάζιοι υπουργοί και βουλευτές, που, ακόμα και τις παραμονές των Χριστουγέννων, πέρασαν 103 χαριστικές τροπολογίες σε νομοσχέδιο για το παρατηρητήριο Άνοιας

Ήταν ο έμπιστος του πρωθυπουργού και γραμματέας της κυβέρνησης, ο Μπαλτάκος, που πιάστηκε με την χρυσαυγίτικη γίδα στην πλάτη, μιλώντας εξ ονόματος του πρωθυπουργού. Και ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που πιάστηκε να παρεμβαίνει στη ΔΙκαιοσύνη –και δεν το διέψευσε ποτέ. Ήταν ο συνάδελφός του, της Προστασίας του Πολίτη, που κρατούσε 32 δικογραφίες κατά της Χρυσής Αυγής στο συρτάρι του και χρειάστηκε να δολοφονηθεί ένας άνθρωπος για να τις βγάλει από εκεί.

Ήταν ο πρωθυπουργός του που έκλεισε σε μια νύχτα την ΕΡΤ για να την αντικασταστήσει με το νεκραναστημένο φάντασμα της ΥΕΝΕΔ.
Ήταν οι συνάδελφοί του των Οικονομικών, ο Στουρνάρας και ο Χαρδούβελης, που προκάλεσαν το μεγαλύτερο bank run στην ιστορία, υποχρεώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους για να πληρώνουν φόρους.
Ήταν οι υπηρεσίες τους που άφηναν ελεύθερους τους Μηλιώνηδες της Energa Power με τα εκατομμύρια κλεμμένα, να κάνουν πάρτι στην Μύκονο, την ώρα που περνούσαν βραχιολάκια σε μικρομεσαίους φουκαράδες και αρνούνταν να υλοποιήσουν δικαστικές αποφάσεις .
Ήταν οι μονταζιέρες τους που μιλούσαν περιφρονητικά για ψεκασμένους ΑΝΕΛ και μετά έτρεχαν να φωτογραφηθούν μαζί τους και να τους βάζουν στα ψηφοδέλτιά τους.
Ήταν τα δικά τους ΜΑΤ και οι δικοί τους ΔΙΕΣ που έδειραν ανηλεώς ακόμα και άσχετους πολίτες.
Ήταν ο δικός του πρωθυπουργός που σε μια έξαρση λαϊκισμού ξανάβγαλε στο κλαρί γραφικές φιγούρες, για να τις κάνει υπουργούς στον ανασχηματισμό του καλοκαιριού.

Την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια την κυβέρνησαν η δολιότητα, η σκληρότητα, η γραφικότητα, η αποσπασματικότητα και η αναποτελεσματικότητα. Η κυβέρνηση που φεύγει κουρέλιασε το Σύνταγμα και υποβίβασε τον κοινοβουλευτισμό. Ήταν μια κυβέρνηση με ανικανότητα που θα μείνει στην ιστορία, με δημοκρατικό έλλειμμα που θα θέλουμε να ξεχάσουμε. Μια κυβέρνηση που το μόνο που είχε να παραθέσει σε όλη την προεκλογική περίοδο ήταν ο φόβος του άλλου, γιατί δεν είχε να παρουσιάσει κανένα δικό της επίτευγμα.

Πατρίδα μας είναι η Δημοκρατία και το Σύνταγμά της. Γι αυτό σε αυτές τις εκλογές, όπως λέει η φίλη μου η Φιλοθέη, ας μην ψηφίσουμε κόμμα. Ας ψηφίσουμε πολίτευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα