Τόμας Βίζερ: Άμεσα εφικτή μια τεχνική συμφωνία

19:16 3/3/2017 - Πηγή: Aixmi

«Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι» είπε ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών.

Εστιάζοντας δε, στο κλείσιμο της συμφωνίας, ο κ. Βίζερ επεσήμανε ότι αν υπάρξει επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία μέχρι την επόμενη Παρασκευή, ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχουν δυσκολίες.

Ο κ. Βίζερ ανέφερε ότι τον στεναχωρεί το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση και ζήτησε «περισσότερη δράση

και λιγότερες κουβέντες» για να κλείσει η συμφωνία, ενώ σε ερώτηση τι θα άλλαζε στη χώρα, έκανε λόγο για ένα δημόσιο τομέα χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, που θα εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό τον Έλληνα πολίτη.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε ότι πρόγραμμα χωρίς το Ταμείο δεν θα είναι το υφιστάμενο πρόγραμμα. «Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Χωρίς το ΔΝΤ θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε το φθινόπωρο σε ένα καινούργιο πρόγραμμα καθώς αυτό θα ζητούσαν πολλές χώρες της Ευρωζώνης. Και αυτό θα ήταν το πιο ηλίθιο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλήξουμε σε μια γρήγορη συμφωνία» κατέληξε ο κ. Βίζερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα