Το ύστατο χαίρε στον Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη

19:07 21/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, στον τόπο που γεννήθηκε και αγάπησε στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου, τον Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη που άχασε την ζωή του στο δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου Χιούη στο Σαραντάπορο.

Η σορός του Ι. Τζανιδάκη έφτασε σήμερα λίγο μετά τις 10:30 στην 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο, με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Σινούκ.

Συντετριμμένοι οι συγγενείς του παρέλαβαν τη σορό, τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη, η οποία

αρχικά μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και στην συνέχεια στην Ελεύθερνα.

Εκεί Κρητικοί ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές περιέβαλαν το φέρετρο, ύψωσαν την γαλανόλευκη και με πομπή η σορός οδηγήθηκε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές στην εκκλησία.

Το παρόν στο τελευταία αντίο για τον αγαπητό ανώτατο Κρητικό αξιωματικό, έδωσαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης, ο Βουλευτής Γ.Πλακιωτάκης, στον οποίο ο εκλιπων είχε υπηρετήσει ως υπασπιστής όταν ο κ.Πλακιωτάκης ήταν Υπ. ‘Αμυνας και μεγάλο πλήθος φίλων καθώς ο Ιωάννης Τζανιδάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο του Κρητικού Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη εξέφρασε στην οικογένεια του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που παραβρέθηκε τιμώντας την μνήμη του στην εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε σήμερα στη γενέτειρα του πρόωρα χαμένου Αξιωματικού στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης σε δήλωση του αναφέρει:

«Με βαθιά θλίψη η Κρήτη και οι Ένοπλες Δυνάμεις τιμούν και αποχαιρετούν τον Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη. Μέσα από τη συνολική του διαδρομή στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Ρεθυμνιώτης Υποστράτηγος δίδαξε με το ήθος του, τίμησε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη στους συναδέλφους του στρατιωτικούς.
Στη σύζυγο, τα παιδιά, τους γονείς και τα αδέρφια του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας για το θάνατο του δικού τους ανθρώπου.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα της Κρητικής γης που θα τον σκεπάσει».

Πηγή: flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα