Το τουρκικό F-4 (που κατέρριψαν οι Σύροι) έκανε κατασκοπία υπέρ του ΝΑΤΟ;

14:31 3/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Σε μέτωπο ΝΑΤΟ -Ρωσίας τείνει να εξελιχθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο τη Συρία και εμπλεκόμενο μέρος την Τουρκία, η οποία είδε (προ 10 ημερών) μαχητικό αεροσκάφος της να καταρρίπτεται εν ψυχρώ από την αεράμυνα της Δαμασκού.

Οι δυνάμεις του Άσσαντ συνεχίζουν να σφάζουν και σήμερα τους αντικαθεστωτικούς με την ανοχή της Ρωσίας, (ο Πούτιν δεν πρόκειται να συναινέσει στην ανατροπή του αν δεν διασφαλιστεί η ρωσική ναυτική βάση στη Λατάκια), ενώ η Δύση  προσπαθεί να επιβάλλει από προχθές μεταβατική κυβέρνηση

χωρίς την παρουσία του δικτάτορα της Δαμασκού! Αποτέλεσμα; Αδιέξοδο.

Το πρωί τουρκικές πηγές, στην προσπάθεια να πείσουν ότι το συριακό καθεστώς «τρίζει», ανακοίνωσαν ότι ένας στρατηγός της Συρίας, 20 ανώτεροι αξιωματικοί και πάνω από 60 στρατιώτες λιποτάκτησαν στην Τουρκία. Η απάντηση ήρθε σχεδόν αμέσως -όχι από τη Δαμασκό, αλλά απ’ τη Μόσχα! Ρωσικές στρατιωτικές πηγές -μέσω του πρακτορείου Ιντερφάξ- ανακοίνωσαν ότι «έχουν ακριβή στοιχεία», από τα οποία αποδεικνύεται ότι το τουρκικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από τη Συρία (στις 22 Ιουνίου) είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο!

Το μόνο που δεν είπαν είναι ότι το τουρκικό (φωτογραφικό) F-4 έκανε κατασκοπία για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Προφανώς, όμως, αυτό πιστεύουν στη Μόσχα, γι αυτό και παρεμβαίνουν τόσο ανοιχτά στην υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι η βάση στη Λατάκια αποτελεί το μοναδικό αγκκυροβόλιο ρωσικών πλοίων στη Μεσογειο. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να αφήσουν στην τύχη του μιά στρατηγικής σημασίας βάση τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα