Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά στον Ερντογάν: Αστείες οι κατηγορίες (BINTEO)

07:42 28/12/2016 - Πηγή: Aixmi

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε τις «αστείες», όπως χαρακτήρισε, κατηγορίες που προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Ισλαμικό Κράτος, στους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και στο κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία βάση για μια

τέτοια κατηγορία. Παράλληλα ο Τόνερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης. Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι θεωρεί «εχθρική ενέργεια», η οποία απειλεί την ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού προσωπικού, την απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων στους Σύρους αντάρτες.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου πως έχει στην διάθεση του αποδεικτικά στοιχεία ότι ο διεθνής συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παρέχει στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα