Το πουστ@ρι@ του Λουξεμβούργου

18:16 31/8/2014 - Πηγή: Aixmi

Ο 41χρονος Ξαβιέ Μπετέλ δεν ήταν, θαρρώ, απλά η αφορμή να επιβεβαιωθεί αυτό που πολλοί επαναλαμβάνουμε κουραστικά επί σειρά ετών: Oτι, δηλαδή, σαφώς και έχουμε τους πολιτικούς που μας αρμόζουν, δυστυχώς κιόλας, σε μια από τις χειρότερες ιστορικά περιόδους για την πολύπαθη και αισίως “τιμωρημένη» Ελλάδα.

Ο Μπετέλ είναι 41 ετών, “στο τιμόνι” του Λουξεμβούργου το τελευταίο εννιάμηνο, πρόεδρος του κόμματος των Φιλελεύθερων και πρώην δήμαρχος της πόλης του κράτους (ο πιο πετυχημένος που πέρασε, σύμφωνα με

κατοίκους του). Ας σημειωθεί ότι ήταν ο πολιτικός που κατέφερε να αποκαθηλώσει τον μέχρι πρότινος “κυρίαρχο” της χώρας και ακόμη δημοφιλή πανευρωπαϊκώς Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο νομικός και σημερινός κυβερνήτης του Λουξεμβούργου επέλεξε να κάνει το μεταπτυχιακό του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Αν θέλετε, σημειώστε το αυτό, ως τραγική ειρωνεία για το ότι δέχεται προσωπική επίθεση από πολιτικό της χώρας που επέλεξε για σταθμό των σπουδών του.

Α, το ξέχασα! Ο Μπέτελ είναι και ομοφυλόφιλος, κάτι το οποίο έχει παραδεχθεί δημοσίως εδώ και έξι χρόνια, διευκρινίζοντας ότι διατηρεί σχέση με τον αγαπημένο του Ντεστενέ Γκοτιέ. Οι δυό τους ουδέποτε κρύφτηκαν, ενώ προ ημερών αποφάσισαν να ενωθούν και με τα δεσμά του γάμου.

Ο Μπετέλ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Έλληνα δεξιού πολιτικού Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος μάλιστα τον τελευταίο χρόνο εισήγαγε δική του πολιτική πρόταση ιδρύοντας ελληνική χρηστιανοδημοκρατική παράταξη, είναι πουστ@ρι@, ένα νέο είδος ανθρώπου, και εκπρόσωπος της Ευρώπης των Κίναιδων.

Ο Μπετέλ, λοιπόν, είναι πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ενός κράτους υποδείγματος οικονομικής ανάπτυξης, ευρωστίας και ποιότητας ζωής. Και -πιστέψτε με, το βίωσα- μιας χώρας στους δρόμους της οποίας δεν σφαγιάζονται αριστεριστές με χρυσαυγίτες, ούτε εξαθλιωμένοι άνθρωποι αναζητούν τροφή στα σκουπίδια. Μιάς χώρας συνώνυμης του Πολιτισμού και της οικιστικής ποιότητας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του μέσου Έλληνα -κυρίως χρήστη του Twitter- είναι μεν, μετά και την τελευταία του τοποθέτηση “στο μάτι του κυκλώνα”. Είναι, όμως, και στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου τα τελευταία αρκετά χρόνια, διόλου αφανής εκπρόσωπος που ανήκε σε μια από τις μεγαλύτερες παρατάξεις, αυτήν της ΝΔ. Αυτό αποδεικνύει ότι απλώς ως λαός υποκρινόμαστε πολιτικά σε αστείο βαθμό, κάτι που σίγουρα δεν θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τα δεινά που ζούμε.

Ανακεφαλαιώνοντας: Ο Μπετέλ είναι διαπρεπής, πετυχημένος, ευγενής (το μαρτυρά το tweet με το οποίο απάντησε στις χυδαιότητες του Έλληνα πολιτικού) και δηλωμένος gay.

Απορώντας: Ο Νικολόπουλος, τι άλλο έχει να επιδείξει εκτός από την έκφραση της χριστιανοδημοκρατικής ιδέας;

*Follow on Twitter: @VagLiak

Keywords
Τυχαία Θέματα