Το νησί του θανάτου

18:16 31/8/2014 - Πηγή: Aixmi

«Πώς βρέθηκε όλο αυτό το σκουπιδαριό στη μέση του πουθενά;» είπαν έκπληκτοι οι επιστήμονες, που επισκέφτηκαν το νησί Midway στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.

Midway. Στη μέση μιας αλανιάρικης θαλάσσιας διαδρομής ανάμεσα σε τρεις ηπείρους του πλανήτη μας: Ασία, Αμερική, Αυστραλία.

Έτσι ταξιδεύουν στη θάλασσα του Ειρηνικού, αλανιάρικα, τα σκουπίδια της ανατολικής Ασίας, της δυτικής Αμερικής και της βόρειοανατολικής Αυστραλίας.

Έτσι ταξιδεύουν και τα σκουπίδια που πέφτουν στη θάλασσα από τα βαπόρια.

Στη

«μέση του πουθενά», στον Βόρειο Ειρηνικό, 3.200 χιλιόμετρα από την Αυστραλία, την Ασία και την Αμερική πάνε και «απαγκιάζουν» στο νησί Midway, το νησί του θανάτου, όπως το ονόμασαν αυτοί που το επισκέφτηκαν και είδαν τα μάτια τους σημεία και τέρατα: Χιλιάδες νεκρά πουλιά, που «πήγαν άκλαυτα» και σάπισαν άταφα. Έμειναν από αυτά μόνο τα φτερά και στη θέση όπου ήταν κάποτε η κοιλιά τους «καμάρωναν» οι φυσικοί αυτουργοί του θανάτου τους: Γυαλιά, σύρματα, πλαστικά, τσίγκοι και ό, τι άλλο μπορεί ή δεν μπορεί να χωρέσει ο νους του ανθρώπου!

Τα πουλιά είχαν φάει τα σκουπίδια, είχαν πεθάνει με φρικτό τρόπο και είχαν αφήσει πίσω τους «φωλιές» από φτερά γεμάτες από αμέριμνους δολοφόνους!

Δεν είναι μόνο το νησί Midway στον Βόρειο Ειρηνικό τόπος ειδεχθούς θανάτου των πτηνών εξαιτίας των σκουπιδιών. Ο πλανήτης ολόκληρος, σε στεριά και σε θάλασσα, έχει κατακλυσθεί από αυτά που πετάμε όπου βρούμε με πολύ ελαφριά καρδιά (διαβάστε το άρθρο μου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην «aixmi.gr» με τίτλο «Η δικτατορία της πλαστικής σακούλας«).

Εμείς είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί και για τον θάνατο των πουλιών και για τον θάνατο των θαλάσσιων ζώων από το πολυαιθυλένιο των πλαστικών που τρώνε με λαιμαργία και χάνουν τη ζωή τους.

Έτσι θα αρχίσουμε να χάνουμε και εμείς τη ζωή μας-σαν τα σκυλιά στ’ αμπέλια- διότι τα σκουπίδια μολύνουν τις τροφές μας και το νερό που πίνουμε.

Γρηγορείτε και μην προσεύχεσθε…

Keywords
Τυχαία Θέματα