Το Περιφερειακό Συμβούλιο βάζει «φρένο» στα διόδια σε Βαρυμπόμπη-Άγιο Στέφανο

11:08 26/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνεδρίαζε ως αργά χθες το απόγευμα άναψε κόκκινο στην τοποθέτηση πλευρικών διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη αλλά και εντός του αστικού αστού της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την απόφασή του, το περιαστικό τμήμα της Εθνικής οδού από Μεταμόρφωση έως Αφίδνες θα παραμείνει ελεύθερο από διόδια, ενώ παράλληλα θα απομακρυνθούν τα ήδη εγκατεστημένα διόδια

εντός νομού Αττικής, αθώς σύμφωνα με το Περιφρερειακό Συμβούλιο η μη ύπαρξη ασφαλούς και ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων καθιστά τη χρήση των εθνικών οδών υποχρεωτική για τις αστικές μετακινήσεις των κατοίκων και εργαζομένων της Αττικής.

Στο μεταξύ, κατά τη συνεδρίαση προκλήθηκε ένταση καθώς κάτοικοι των περιοχών εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια τοποθέτησης διοδίων, εξαπολύοντας κατηγορίες εναντίον της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου αλλά και κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες τους, η Ρένα Δούρου ξεπούλησε τους αγώνες τους και την κατήγγειλαν ότι ταυτίζεται με την κυβέρνηση, ενώ προεκλογικά έδινε το «παρών» μιλώντας για «ελεύθερους πολιορκημένους».

Εκείνη, από την πλευρά της, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για χαμηλότερο τιμολόγιο για τους μόνιμους κατοίκους, ενώ επεσήμανε την πιθανότητα ρύθμισης για όσους χρωστούν πρόστιμα για μη καταβολή διοδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα