Διήμερο συνέδριο στην Αθήνα για την «Οικο-λογική της Νέας Οικονομίας»

10:04 26/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Μία διαφορετική προσέγγιση στην οικονομία, στην οικολογία και στο κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνει η επιχειρηματική δραστηριότητα, θα δώσει η σειρά εργαστηρίων με τίτλο «Η Οικο-λογική της Νέας Οικονομίας» που οργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, New Wrinkle υπό την αιγίδα των Πρεσβειών της Ισπανίας και της Βραζιλίας στην Αθήνα.

Στόχος του διήμερου συνεδρίου είναι η δημιουργία αποτελεσματικού διαλόγου για

το πως οργανισμοί, εταιρείες ιδιώτες και κράτος αντιλαμβάνονται τη διαχείριση κεφαλαίων και την επιχειρηματικότητα προσφέροντας ταυτόχρονα ένα θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα (Impact Investment).

Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν τα δύο σεμινάρια, “Holonomics” και “Money and Awareness” στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. Οι ομιλητές είναι οι Simon Robinson, Maria Moraes Robinson για το πρώτο Workshop με τίτλο HOLONOMICS, και ο Juan Antoni Mele για το δεύτερο workshop με τίτλο “Money and Awareness” που αφορά το Ethical Investment.

Τα σεμινάρια

Workshop #1 Holonomics
Το σεμινάριο “Holonomics” προσφέρει τρόπους στρατηγικής ανάλυσης, όπου μέσα από την Αίσθηση, τη Συναίσθηση και τη Διαίσθηση τα στελέχη των εταιρειών και των οργανισμών έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν τα συστήματα στα οποία και οι ίδιοι λειτουργούν ως μέλη.

Πραγματοποιείται από τους Simon Robinson και Maria Moraes Robinson. O Simon είναι ο συν-συγγραφέας του βιβλίου “Holonomics: Business where people and planet matter”. H Maria Moraes Robinson είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδευτικός και ομιλήτρια πάνω στη βιωσιμότητα, τις ανθρώπινες αξίες και τη διαχείριση αλλαγών. Τέλος είναι η συν-συγγραφέας του βιβλίου «Holonomics: Business where people and planet matter».
*Η γλώσσα του εργαστηρίου θα είναι η Αγγλική.

Workshop #2 Money and Awareness
Το εργαστήρι Συνείδησης “Money and Awareness” στοχεύει στο να γίνει ακόμα πιο προσιτή η πο-λυπλοκότητα της οικονομίας. Τα στελέχη μέσα από την καλύτερη ανάλυση των δεδομένων θα κα-ταφέρνουν να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά μοτίβα που υπάρχουν και να γίνονται πιο ανθεκτικοί και καινοτόμοι στις μελλοντικές κρίσεις.

Παρουσιαστής του «Money and Awareness» είναι ο Joan A. Mele. Ο Joan έχει 40 χρόνια πείρα στον τραπεζικό τομέα (Βαρκελώνη 1951) στο παγκόσμιο σημείο αναφοράς, την «ηθική τράπεζα».

*Η γλώσσα του εργαστηρίου θα είναι η Ισπανική με ταυτόχρονη Αγγλική και Ελληνική διερμηνεία.

Αναλυτικά, οι πληροφορίες για το συνέδριο στο http://www.eco-logic.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα