Το ΠΑΣΟΚ μειώνει τη διαφορά με τη ΝΔ – Ο Βενιζέλος ισοψηφεί με Σαμαρά

21:55 23/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Οι τέσσερις πρώτες δημοσκοπήσεις, μετά την εκλογή Βενιζέλου και την ίδρυση του κόμματος Καμμένου, δείχνουν τάση επανασυσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ και σμίκρυνση της διαφοράς που το χωρίζει από την προπορευόμενη ΝΔ, τα ποσοστά της οποίας συγκρατώνται χαμηλά και από την ευπρόσωπη

παρουσία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Στις έρευνες της Marc (για το Έθνος) και της Κάπα Research (για το Βήμα) το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ 13,2 και 14,3% και η ΝΔ μεταξύ 17,8 και 18,1% (η διαφορά τους, δηλαδή, κυμαίνεται από 3,8 έως 4,6 μονάδες).

Η μέτρηση της ΜRB (για τη Realnews) ανεβάζει μεν τη διαφορά των δυο κομμάτων στις 8,2 μονάδες, αλλά και εδώ είναι μειωμένη σχεδόν κατά τρεις μονάδες σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Ανάλογη είναι η εικόνα και στο γκάλοπ της Alco για το Star.

Το κόμμα του Καμμένου κάνει την έκπληξη, συγκεντρώνοντας ποσοστά από 7% έως 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη σημειώνει κάμψη (κυμαίνεται από 4,9 έως 7,4%), ενώ ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη συνεχίζει την πτώση του και, πλέον, κινείται γύρω από το όριο του 3% για την είσοδό του στη Βουλή.

Ελαφρά πτώση εμφανίζει και το ΚΚΕ (από 7,5 έως 8,6%), καθώς και ο Σύριζα (από 6 έως 8,2%).
Εντυπωσιακή είναι η εικόνα της ακροδεξιάς «Χρυσής Αυγής», που φαίνεται ικανή να διεκδικησει την είσοδό της στη Βουλή.

Σημαντικές αλλαγές διαπιστώνονται και στο πρόσωπο του «καταλληλότερου» πρωθυπουργού.
Ο Αντώνης Σαμαράς, που προηγείτο με μεγάλη διαφορά του Γιώργου Παπανδρέου, ισοβαθμεί τώρα με τον Βαγγέλη Βενιζέλο (στην έρευνα της Marc) και βρίσκεται πίσω του κατά 1,2 μονάδες στο γκάλοπ της Κάπα Research.

Keywords
Τυχαία Θέματα